0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Учените обясняват защо е добре да се пие сок от целина при високо кръвно

Навикът редовно да се пие сок от целина, помага да се намали рискът от развитие на хипертония, смятат изследователи от Университета в Чикаго

Навикът редовно да се пие сок от целина, помага да се намали рискът от развитие на хипертония, смятат изследователи от Университета в Чикаго

Понякога за нормализиране на кръвното вместо лекарства е достатъчно да се коригира менюто, като се добавят в него продукти, съдържащи полезни за кръвообращението нутриенти. Така например може да се пие всеки ден сок от целина.

Учени установили, че целината съдържа специфично химическо вещество (3-н-бутилфталид), под въздействието на който се разширяват кръвоносните съдове. А това способства за снижаване натиска на кръвотока върху техните стени. Стъблата от целина са източник на полифеноли - антиоксидантни вещества (такива се съдържат и в шоколада), които отпускат ендотелната обвивка, покриваща вътрешната повърхност на кръвоносните съдове. Това подобрява функциите на цялата сърдечносъдова система.

Специалистите препоръчват на хората от рисковата група с хипертония да изпиват по 110 мл. сок от целина всеки ден.

Хранителните стойности и ползите за здравето на целината са добре проучени. Този зеленчук се използва в кулинарната и народната медицина от векове. Редовната консумация на целина може да помогне за защита на сърдечно-съдовата система здраве. Освен това, противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на целина го правят идеална храна за пациенти с високи нива на холестерол и кръвно налягане, както и за сърдечни заболявания. Целината също има многобройни удивителни ползи за здравето на кожата, черния дроб, очите и когнитивното здраве.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000