0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

6 знаменитости които страдат от алкохолизъм


Звездите имат по-чести проблеми с алкохола, заради финансовото си благополучие

Алкохолизмът не подбира жертвите си. По-важното е да се знае, и да се разбере, че хората, които са станали алкохолици съвсем не са такива по свое собствено желание. Те не злоупотребяват с алкохола, защото той е нещо вкусно и приятно за небцето. Злоупотребата с алкохол най-често се случва като следствие на неудовлетворението, което човек изпитва към себе си или при наличието на финансово благополучие.

В състояние на алкохолизъм, зависимите хора използват алкохола като успокоително хапче, като нещо, което ще им помогне да се скрият от света, да забравят или да се променят.

Сред обществото битува мнението, че богатите и известните нямат никакви причини да са нещастни. Следователно, те не би трябвало да са зависими от такива изкуствени стимуланти, като алкохола и наркотиците. Това съвсем не е така.

Холивудски знаменитости, политици и учени от цял свят имат проблеми с алкохола. Те дават пример с поведението си. В единият случай може да им се подражава, като се следва техния лайф стайл. Е, не напълно, но поне до някъде. За подрастващите е от значение дали тяхната любима звезда има някакви зависимости, защото това е и най-лесно за подражание. След като актьорът, когото милиони деца по света познават като Хари Потър си позволява да пие повече, защо и те да не го правят? Може би ако изпият 3-4-5 бири повече, това ще им помогне да станат известни и обичани като него?

Това е едната страна на монетата. Известните хора са предпочитан пример в много отношения. И далеч не всички са свързани с техните слабости.

Днес избрахме да ви разкажем историята на 6 известни личности, които страдат от алкохолизъм. Те споделят своите чувства и своя опит в борбата с алкохолизма. Може би нещо от онова, което казват, ще се превърне в катализатор на желанието някой от вас да се справи със своята алкохолна зависимост.

И ако само опита на знаменитостите не ви е достатъчен, тогава още сега поръчайте и започнете да използвате билковите капки АЛКОФИТАЛ.

Капките АЛКОФИТАЛ са ефективно средство, което се справя както със зависимостта от алкохола, която младите хора имат, така и с по-тежки случаи на алкохолизъм

1. Брадли Купър

Брадли Купър е известен с комедийните си филмови роли. Но както при повечето от нас, животът на Купър има своите възходи и падения. Той се възстанови от алкохолизъм и е трезв повече от десетилетие. През 2015 г. Брадли Купър описва как алкохолът е повлиял на почти всичко в живота му: „Не бих могъл да понасям себе си или други хора, или дори бих могъл да допусна други хора до себе си, ако не бях променил живота си. Никога не бих могъл да имам отношенията, които имам сега. Никога не бих могъл да се грижа за баща си така, както постъпих, когато той беше болен. Толкова много неща се промениха след като спрях да пия."

Изявленията на Купър свидетелстват за факта, че алкохолът влияе не само на вас самите - той се отразява и на хората около вас.

2. Даниел Радклиф

Любимата звезда от филмите за "Хари Потър" се сблъска с онова, с което много деца-актьори се сблъскват, когато са в шоубизнеса - ранната слава. Докато героят му Хари беше невинен и героичен, в реалния живот на Даниел Радклиф се случват различни обстоятелства, които повлияват на кариерата му като възрастен. И всичко това започва именно с пристрастяването му към алкохола. В интервю от 2012-та година Радклиф заяви, че е стигнал до осъзнаването, че „пиенето е нездравословно и вредно за тялото и социалния му живот". Той разказва и за това как доброволно се е превърнал в „затворник на 20 години". Радклиф дори призна как е пил преди да продължи работата си на снимачната площадка и как е намерил разбиране единствено от страна на своя колега Гари Олдман, който също е бил пристрастен към алкохола.

Въпреки че от няколко години е въздържател, Радклиф признава, че не е лесно да поддържа трезвеността си на събития, където има алкохол. Един от най-големите уроци, които е научил, е, че е трябвало да поиска трезв живот за себе си много по-рано. Той заяви в същото интервю: „Трябваше да се спра. И отказването на алкохола ми показа свят на щастие, който не мислех за възможен."

Това е урок, който всички можем да научим от Радклиф.

Mel_Gibson.jpg

3. Мел Гибсън

Мел Гибсън публично призна, че се бори с алкохолизма през целия си живот. Арестуван е през 2009 г. за шофиране под влияние на алкохола. В предишен арест от 2006 г., извършен въз основа на това, че е заподозрян за шофиране в нетрезво състояние, служителят, извършил ареста твърди, че Мел Гибсън е избълвал няколко расистки коментара. В миналото актьорът от "Смело сърце" е потърсил професионална помощ и се е оказал на рехабилитация заради проблема си с алкохола.

През 2016 г. Гибсън изказа на глас каква е суровата реалност, която идва с мисълта за отказ от алкохола. „Казват ти, че има само три варианта: полудяваш, умираш или се отказваш."

Ако сте зависим от алкохола, не е нужно нито да полудявате, нито да умирате, защото отказването на алкохола е ефективно само ако използвате билковите капки АЛКОФИТАЛ. С тяхна помощ трезвият живот става възможен и постижим.

4. Били Джоел

Известният поп и рок музикант Били Джоел призна, че се е борил със злоупотребата с алкохол през по-голяма част от своя живот. Пиенето очевидно е променило кариерата и личните му отношения. Неговият колега-музикант (и често партньор по време на турнетата) Елтън Джон непрекъснато умолява Джоел да се лекува от алкохолизъм. През 2011-та година пред списание "Ролинг Стоунс" Елтън Джон казва, че алкохолът, а не нещо друго, ще попречи на кариерата на Били Джоел.

В интервю от 2013-та година, което той е дал пред списание „Ню Йорк Таймс" Джоел размишлява за лошия си навик да пие много алкохол: „Не знам защо пиех толкова много... Понякога просто прекалявах, но не беше последователно, бяха периоди от време. Най-много съм пиел по време или след развод, или нещо подобно."

Дори ако злоупотребата с алкохол не е била последователна, то пиенето като форма на гуляй или като средство за успокоение е още една форма на алкохолната зависимост, която Джоел описва.

5. Стивън Кинг

Световноизвестният романист и баща на ужасите Стивън Кинг се бори със зависимостта си към наркотиците и алкохола в продължение на значителен период от време. През 1987 г. семейството и приятелите на Кинг организират нещо като съдебен процес на писателя, и му предоставят различни и направо страшни и неудобни доказателства за неговите зависимости. Или по-скоро за онова, което той е извършил под влияние на алкохола. Кинг веднага потърси помощ и се отказа от всичките си зависимости в началото на 90-те години.

През 2013 г. Стивън Кинг сподели в едно интервю, че не се срамува от миналото си. Той каза: „Има нещо в обещанията, които човек дава пред себе си, когато реши да се откаже от алкохола. Повечето от тези обещания се сбъднаха в живота ми. Ще опозная нова свобода и ново щастие, това е истина. Но също така и: няма да съжалявам за миналото, нито ще затворя врата за онова, което е било. Дали съжалявам? Да, съжалявам. Съжалявам както за времето, което съм загубил, докато бях пиян, така и за времето, което ми отне, за да не съм зависим от алкохола."

6. Линдзи Лоън

Младата старлетка, подобно на много актриси, станали известни по време на детството си, се бори публично със злоупотребата с наркотици и алкохол. Линдзи Лоън трябваше да работи усилено, за да остане трезва, защото през 2011-та г. вече имаше един неуспешен опит за рехабилитация. През 2010 г. тя бе принудена по съдебен път да носи гривна, която да следи консумацията на алкохол. През 2014 г. Лоън имаше публичен рецидив в риалити шоуто си, демонстрирайки как победата над алкохола всъщност е продължаваща битка.

Лоън също така беше честна за други опасности, които алкохолът може да представлява. В интервю пред Опра Уинфри, тя каза, че алкохолът „е врата към други вредни неща за мен. Може би ако не бях станала зависима от алкохола, нямаше да опитам и кокаин..."

Тези знаменитости илюстрират, че алкохолът често се използва за самолечение - за облекчаване на стреса, който живота причинява. Честността им в борбата им е едновременно сърцераздирателна и радостна. Може да намерите вдъхновение от известните личности, които публично са говорили за своята борба с лошия навик.

Когато консумацията на алкохол стане злоупотреба, е време да се потърси лечение. Важно е да се признаят основните проблеми, за да се лекува зависимостта от алкохола. Научете повече за злоупотребата с алкохол и пристрастяването и проучете възможностите за лечение, за да избегнете възможните отрицателни резултати.

Източник: www.healthline.com


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000