0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

9 призназнака че имате непоносимост към алкохола


Има няколко ясни признака, че тялото ви НЕ ПРИЕМА АЛКОХОЛ . Ако ги пренебрегнете, това с времето може да доведе до сериозни последици

Ако развиете тези симптоми дори и след едно малко питие, най-вероятно страдате от алкохолна непоносимост.

На първо място, трябва да знаете, че алкохолната непоносимост не е свързана с алкохолизъм или зависимост, а зависи от генетиката. Някои хора нямат ензима ацеталдехид дехидрогеназа (ALDH2) от раждането. Когато е налице такъв дефицит, когато пиете, натрупвате ацеталдехид, което причинява странични ефекти.

9 признака, че алкохолът е противопоказен за вас

Също така си струва да се прави разлика между алкохолната непоносимост и алергията към алкохола. Алергията е по-сериозно състояние и най-често е реакция към алерген в алкохола, като ечемик, хмел и мая.

Ако не сте приятели с алкохола, обърнете внимание на тези симптоми на алкохолна непоносимост.

alkohol_neponosimost.jpg

Симптоми на непоносимост към алкохол

1. Зачервяване на лицето.

Зачервяването на кожата е един от най-честите признаци на непоносимост.

Това се дължи на повишеното налягане при недостиг на ALDH2, което превръща токсичния ацеталдехид в безопасно вещество, което тялото може да премахне. Често тази особеност е често срещана сред азиатците; при руснаците тя се среща в около 1 от 10 случая.

Когато тялото не може да разгради ацеталдехида, по лицето, а понякога и по тялото се появяват червени петна. Подобна реакция може да възникне дори след няколко чаши бира.

2. Хрема.

Назалната конгестия или хрема е един от най-честите симптоми на непоносимост към алкохол. Носът е блокиран най-често поради възпаление на синусите. Това се дължи и на високото ниво на хистамин в алкохолните напитки, особено виното и бирата.

3. Уртикария.

Непоносимостта към алкохол може да се прояви като горещ сърбящ обрив по кожата, известен като уртикария. Това отново е следствие на недостиг на ALDH2, но може да се свърже и с хистамини в напитката или тъй като сте алергични към определени съставки.

4. Гадене.

Не е изненадващо, че непоносимостта към алкохол може да доведе до гадене. Това се дължи на увеличаване на активността на стомашната киселина, която дразни хранопровода, стомаха и червата.

Билковите капки АЛКОФИТАЛ са най-доброто средство, което помага за отказване на алкохола и предотвратява появата на зависимост към алкохола и всички неприятни последици, които това състояние предизвиква

5. Повръщане.

Заедно с гаденето може да се появи повръщане. Повръщането може също така да показва, че сте пили твърде много. Ако обаче започнете да повръщате веднага след няколко напитки, това най-вероятно е признак на непоносимост към алкохол.

Редовният прием на капките АЛКОФИТАЛ ограничават злоупотребата с алкохол. По този начин се ограничават неприятните последствия от консумацията на спиртни напитки, като развитие на сериозна зависимост към алкохола.

Близките на алкохолно зависимите хора могат да им дават билковите капки АЛКОФИТАЛ, и по този начин да се справят с алкохолната зависимост.

6. Диария.

Диарията се появява и при тези, които не страдат от алкохолна непоносимост, но последните симптомите могат да бъдат по-изразени и много бързо се появяват. Алкохолът влияе на абсорбцията на вода в червата, поради което изпражненията и течността преминават по-бързо през червата.

7. Сърцебиене.

heart.jpg

Непоносимостта към алкохол може да причини тахикардия или сърцебиене. Ускореният сърдечен пулс може да бъде и симптом на нещо по-сериозно - алергия към алкохол, така че ако почувствате, че сърцето ви е започнало да бие силно, може да се наложи да посетите лекар.

8. Влошаващи се симптоми на астма.

Непоносимостта към алкохол може да засили респираторните симптоми. Ако имате астма или усещане за задушаване и трудно дишане след употреба на алкохол, симптомите ви могат да се появят по-ясно.

9. Ниско кръвно налягане.

Малко вероятно е сами да забележите това, но непоносимостта към алкохол може да причини спад на кръвното налягане, след като пиете.

Сред признаците, показващи намаляване на кръвното налягане, може да има замаяност, невъзможност за концентрация, умора, често плитко дишане и други.

Алергия към алкохол

Също така си струва да знаете, че трябва да правите разлика между алергия към алкохол и непоносимост към алкохол. Последното е много по-често при приблизително 25 процента от хората.

Да разберете дали сте алергични към алкохола не е лесно, тъй като много симптоми могат да бъдат объркани със странични ефекти от консумацията на алкохол, ако сте много пиян.

Мнозина дори могат да приемат алергичната реакция за тежък махмурлук, който просто трябва да бъде изчакан да отмине.

При алергии дори малко количество алкохол може да причини редица неприятни симптоми. В най-тежките случаи това може да доведе до анафилаксия, животозастрашаваща алергична реакция.

Обърнете внимание на следните симптоми:

  • Сърбеж около устата, очите или носа;
  • Обрив, екзема и сърбеж на кожата;
  • Подуване на лицето, гърлото или други части на тялото;
  • Назална конгестия, дрезгавост, затруднено дишане;
  • Болки в корема, гадене, повръщане и диария;
  • Замайване, загуба на съзнание.

Въпреки че алергията към алкохола не е толкова честа, тя съществува. И като всяка друга алергия, не може да бъде игнорирана. Ако дълго време не се лекува, това може да доведе до сериозни последствия.

Източник: infoniac.ru


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000