0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Алкохолът няма да помогне, а само ще влоши психическото състояние през есента


Алкохолът няма да помогне, а само ще влоши психическото състояние през есента

Лекарите категорично не препоръчват да се пие алкохол в опит да се справите с есенната депресия

Според експертите алкохолът може да подобри настроението само за кратко и не без последствия.

В такива случаи навикът да се злоупотребява с алкохол се формира много бързо. Депресията може да зачести или да стане хронична. Депресивните състояния могат да се появят не само през есента, но и през пролетта, а понякога и през лятото и зимата. Ако човек постоянно ги отстранява с алкохол, така от едно нещастие, човек попада в друго.

За да предпазите своите близки от развитието на алкохолна зависимост, давайте им тайно капките АЛКОФИТАЛ!

Алкохолът подобрява състоянието за известно време, но това не е причина да го използвате като лекарство

За да се справите с леките форми на депресия, има по-ефективни и най-важното по-безопасни лекарства.

Капките СТРЕСОВИТАЛ действат още при първите симптоми на депресия и тъга, като дават сила и ведрост на настроението

Движението, упражненията и просто ходенето помагат много добре. Физическата активност по отношение на ефективността може да се сравни със специални лекарства, антидепресанти. Ако такива мерки не помогнат, трябва да се консултирате с лекар. Ако депресията стане сериозна и пречи на работата, тогава трябва да посетите психиатър или психотерапевт.

Някои хора казват, че пият алкохол, за да „удавят мъката си" след лоша раздяла, загуба на работа или друг голям житейски стрес . И да, тъй като алкохолът ви приспива, няколко бири или чаши вино може да ви отпуснат и да облекчат безпокойството .

Питие от време на време, когато сте стресирани или ви е тъжно е нещо, което се е случвало на всеки. Но ако имате нужда от този коктейл всеки път, когато възникне проблем, това може да е признак на злоупотреба с алкохол .

Депресията кара ли ви да пиете?

Близо една трета от хората с тежка депресия също имат и сериозен проблем с алкохола. Често депресията е на първо място. Изследванията показват, че депресираните деца са по-склонни да имат проблеми с алкохола няколко години по-късно. Също така, тийнейджърите, които са имали пристъп на тежка депресия, са два пъти по-склонни да започнат да пият, отколкото тези, които не са.

Жените са повече от два пъти по-склонни да започнат да пият сериозно и да зависят от алкохола, ако имат анамнеза за депресия . Експертите казват, че жените са по-склонни от мъжете да прекаляват с алкохола, когато са депресирани.

Пиенето само ще влоши депресията . Хората, които са депресирани и пият твърде много, имат по-чести и тежки епизоди на депресия и са по-склонни да мислят за самоубийство . Употребата на по-силен алкохол също може да направи антидепресантите по-малко ефективни.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2020