0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Бирен алкохолизъм: бирата пристрастява по-бързо, отколкото твърдия алкохол


Защо в Европа, където алкохолът на глава от населението е много пъти повече, проблемът алкохолизъм не е чак толкова голям проблем?

Европейците имат култура на консумация на бирата. Те знаят най-добрия начин да я комбинират - например лек ейл ​​с печено месо, класически светла бира с шунка или тъмна бира с шоколадов десерт. В страни, които са традиционни и дългогодишни производителки на бира, биреният алкохолизъм почти не съществува. В нашата страна има голям процент на хора, които спокойно можем да наречем бирени алкохолици. Защо това е така?

Най-вече, проблемът с биреният алкохолизъм е заключен между политиката на дадена държава и културата на потребление на алкохол.

Въпреки това ние вече сме свидетели на развитието на културата на пиенето на бира в България: това беше повлияно от експлозията на търсенето на занаятчийски (крафт) бири, пускането на нови видове и растежа на продажба на безалкохолната бира, като независим пазарен сегмент.

Освен това бирата не може да бъде фалшифицирана, за разлика от силния алкохол. Нейната рецепта включва, като правило, само 4 съставки: вода, малц, хмел и мая. Това е така нареченият закон за чистотата на бирата. Например в Бавария всички пивоварни са подчинени на този закон.

С оглед пренасочване на структурата на потреблението към нискоалкохолни напитки, стартира програма за изграждане на пивоварни и винарни в страната. И още - правителството осъзна, че е необходимо да се пренасочват хората от силните напитки към такива с ниско алкохолно съдържание. Поради това е възможно да се внуши на българите правилната култура на консумация на алкохол, която не пречи на работата или семейството им. Това остава актуално и затова, за да се постигне тази цел, е необходим балансиран подход на държавата към законодателната политика в областта на регулирането на пивоварния пазар.

beers.jpg

Между другото, бирата има много витамини В1 и В2. Но, за да попълните на 50% одневната стойност на тези витамини, трябва да изпиете литър бира. Същата сума ще попълни снабдяването с витамин С със 70%. Но все пак, трябва да се дистанцираме от постоянните публикации, които лансират бирата като безвредна. Макар и с ниско съдържание на алкохол, бирата все пак е алкохолна напитка. И това я прави особено опасна за подрастващите, сред които консумацията на бира е някаква мода, едва ли не.

Кои са основните грешки при консумация на бира?

1. Не всеки вид бира е подходящ за консумация с едни и същи храни, например приготвени по различен начин морски дарове. Всеки клас изисква някои различни видове ястия. Има дори специална наука, която изучава комбинацията от бира и храна, която се нарича "бирология". Според тази наука има три основни принципа за избор на храна, всеки от които ще спомогне за разкриване на вкуса от нова страна: подчертаване на вкуса на бирата, съчетаване на вкуса на бирата и храната и контрастиране на различни вкусови характеристики. Например, твърдото солено сирене е идеално за горчивата светла бира, прясно козе сирене и салати за по-тежка светла бира, рибни ястия и пържоли за пилзнер.

2. Смесвате бирата с други алкохолни напитки.

3. Тъмните сортове е най-добре да се пият през зимата или вечер. Леката бира - през лятото

4. Пийте от бутилката: постоянно наливане в чаша води до окислителни процеси.

5. Не спазвате температурата: за пълен вкус бирата трябва да бъде от +6 до + 12 ° C в зависимост от вида.

Вярно ли е, че бирата е полезна за черния дроб?

Да, но само ако е безалкохолна.

Учени от германския университет в Ерланген-Нюрнберг са идентифицирали две вещества, които съставляват бирата, които имат положителен ефект върху черния дроб. Това е химично съединение, наречено ксантохумол и изо-алфа-горчиви киселини, които се съдържат в хмела.

С Алкофитал отказването на алкохола става по-ефективно, благодарение на отличната билкова формула, която гарантира успех

По време на експериментите учените под ръководството на професор Клаус Хеллербранд установиха, че ксантохумола * е способен да предотврати затлъстяването на черния дроб, което се случва при неправилна диета, както и да предотврати образуването на белези върху чернодробната тъкан. А изо-алфа-горчивите киселини ** могат да инхибират развитието на увреждане на черния дроб и да имат положителен ефект върху метаболизма на глюкозата и метаболизма на мазнините. Както отбелязват учените, тези вещества могат да имат положителен ефект само в състава на безалкохолната бира, както и други продукти, съдържащи хмел.

Много трудно да се оцени ефектът на бирата като цяло, но е възможно елементи, които са полезни за човека, да се открият в безалкохолната напитка.

Бирата, особено ако съдържа алкохол, води до хепатоза, какъвто е случаят с другите алкохолни напитки. Като цяло, бирата причинява чернодробна стеатоза - т. Нар. Мастна хепатоза, при която мастните клетки се натрупват в чернодробните клетки. Този ефект го няма в безалкохолната бира, защото стеатозата е следствие от алкохола.

Ксантохумолът не е единственият компонент на бирата. В допълнение към това, има и други полезни и вредни вещества в опияняващата напитка.

Дори ако не е алкохолна бира, никой не премахва факторите, които стимулират възпалението от нея, без значение къде, фактори, които стимулират растежа на микроорганизми. Последните не са толкова опасни за жените, особено по време на менопаузата, но не и при мъжете, защото провокират хормонален провал, който от своя страна води до затлъстяване. Тук трябва да се каже, че това са само предположения, тъй като конкретна марка бира има различен брой компоненти в състава си, някъде има повече, а някъде по-малко, не е ясно. Може би в бирата, изследвана от немските учени, има повече вещества, които стимулират регенерацията, отколкото тези, които стимулират възпалението. Съотношението на веществата може да е различно, а видовете бира са безброй, така че ако се изчисли средното съдържание, в по-голямата си част се оказва, че най-добре е бира да се пие не повече от веднъж седмично.

* Ксантохумол - вещество, съдържащо се в хмела, което се отнася до растителни полифеноли и е мощен антиоксидант, който потиска действието на различни химични канцерогени.

** Изо-алфа-кисели киселини - алфа-киселини, които след нагряване в процеса на варене се превръщат в изо-алфа-киселини.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000