0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Червеното лице след алкохол – сигнал за опасност!


Зависимите от алкохола хора вероятно забелязват, че някои от тях, след поредния „празник на душата", получават зачервяване на лицето

Симптомът "зачервяване на лицето след пиене на алкохол" е сериозен. По-притеснително е това, че повечето алкохолно зависими хора не обръщат внимание на тази особеност.

Зачервяване на лицето след алкохол - защо се случва това?

Всяка промяна в човешкото тяло е тревожна аларма, а зачервяването на кожата на лицето показва, че капилярите се разширяват. Това разширение се случва заради приема на алкохол.

Този феномен, зачервяването на лицето, може да се сравни с алергия, когато човек в един момент се почувства добре, но в следващия очите му започват да сълзят, появява се сърбеж по кожата и други неприятни симптоми. Алергичните реакции могат да възникнат поради различни фактори, и могат да причинят много неприятности.

Налице ли е зачервяване на лицето след прием на алкохол - определено, кръвоносната система страда. В нормално състояние кръвоносните съдове са стеснени, но веднага щом алкохолът навлезе в кръвта, възниква опасна реакция.

Причината за зачервяване на кожата е етанолът, който се намира в алкохолните напитки и именно от него съдовете се разширяват. Той е и причината, поради която кръвното налягане се повишава.

Кожата може да промени цвета си в зависимост от количеството на опасното вещество, което попада в тялото. Изпихте чаша вино или водка, хапнахте, и веднага след това се появяват червени петна? Но колкото повече пиете, толкова повече лицето става червено. Накрая вече има пурпурен оттенък. Бузите, носът, шията и ушите буквално промениха цвета си, а някои участъци от кожата започват да сърбят заедно със зачервяването на кожата.

Зачервяването е само един симптом, но хората с това състояние също могат да изпитат също и:

• учестен пулс;
• главоболие;
• гадене;
• повръщане.

Защо лицето се зачервява?

Вероятно това е най-важният въпрос, защото след като получите отговора, ще търсите начини да се отърве от зачервяването, и заедно с това няма да мислите за пиене на алкохол.

Честно казано, няма категоричен отговор на този въпрос, също както няма притеснения сред хората, които продължават да пият, въпреки почервеняването. Лошото е, че алкохолиците, а и дори зависимите от алкохола хора, започват да имат червено лице, но въпреки това продължават да пият "само още едно, и край". А след внезапно появилия се световъртеж следва ужасна болка в главата, сърдечен удар, или може би инсулт. Алкохолиците изобщо не се интересуват от проблемите на другите хора, но не им пука и от собствените им проблеми! Статистиката за смъртността от злоупотреба с алкохол не работи за алкохолика. Пиячът има собствено мислене и виждане за проблема - между другото, това вече говори за алкохолизъм, и още един сигнал, че трябва да започнете цялостно лечение на алкохолизма.

Ако вие или вашите близки имате проблеми с алкохола започнете веднага терапия с капките АЛКОФИТАЛ - най-ефикасното средство за отказване на алкохола. Активните съставки в АЛКОФИТАЛ предизвикват непоносимост към алкохола. Ефектът от приема на АЛКОФИТАЛ започва да се усеща още в края на първия месец.

Ето още няколко предупредителни знака, които ще ви помогнат да помислите за проблема

1. Появата на главоболие от ускорен приток на кръв към мозъка и прекалено разширяване на кръвоносните съдове.
2. Повишаване на налягането.
3. Задух.
4. Поява на оток и сърбеж на кожата.
5. Поява на петна, които са оцветени от червено до лилаво-червено.
Докато самото зачервяване не изглежда опасно на зависимия от алкохола човек, това може да е предупредителен знак за други рискове.

Едно проучване от 2013 г. показа, че хората, които се зачервяват след пиене, е по-вероятно да развият високо кръвно налягане, а заедно с него и всички усложнения, които носи то. Високото кръвно налягане може да увеличи вероятността за сърдечни заболявания и инсулт. Някои лекари смятат, че ефектът на зачервяване може да бъде полезен при идентифицирането на рисковете за тези заболявания.

alkoholizam-jena.jpg

Да, проблемът с алкохолизма е много сериозен - с редица характеристики, при които цялата трудност на лечението се крепи на психологическия аспект. За алкохолика е много важно да си запази правото да пие алкохол, защото алкохолът е релаксант, успокоително за него, а зачервяването на кожата го кара да признае, че проблемът с пиенето на алкохол става видим. По-нататък следва признаването на факта, че има проблем с алкохола - това означава отказ от пиенето, но преценете сами - лесно ли е на алкохолика да се откаже от този убийствен навик?

С капките АЛКОФИТАЛ отказването на алкохола е успешно и ефикасно. Без значение дали имате проблем с алкохола от 2 или от 20 години, АЛКОФИТАЛ ще ви помогне да го откажете

Какво да направите, ако кожата ви се зачерви?

Зачервяването на кожата на лицето ще спре със спирането на консумацията на алкохол. Още веднъж искаме да ви напомним, че всякакви промени в обичайното ви благосъстояние са симптоми на отравяне на организма. Нека да е ясно: отравянето е най-голямата вреда за здравето! Ако продължите да пиете алкохол и не обръщате внимание на тревожните сигнали, тогава това може да се сравни със самоубийството. И наистина става дума за бавно самоубийство. Между другото, такова безотговорно поведение на алкохолика, особено ако е за пореден път, сто процента се нуждае от психологическа помощ.

Няма значение какво пиете: вино, бира, лек или тежък алкохол, водка или коняк - зачервяването на кожата се причинява от етанола в алкохола. В редки случаи това може да се случи заради наличието на оцветители или други добавки.

Единственият начин да предотвратите зачервяването на лицето след пиене е да избягвате или ограничавате консумацията на алкохол. Най-добре е изобщо да го откажете. Това е добра идея, дори и да нямате проблем със зачервяването на лицето.

Според Световната здравна организация (СЗО) алкохолът е отговорен за повече от 5 процента от смъртните случаи в световен мащаб. СЗО казва също така, че алкохолът е „причинен фактор" за повече от 200 болести и наранявания.

Твърде много алкохол може да увеличи риска за развитие на множество медицински проблеми, включително:

• чернодробно заболяване;
• някои видове рак;
• високо кръвно налягане;
• сърдечно заболяване или инсулт;
• проблеми с паметта;
• храносмилателни проблеми;
• алкохолна зависимост.

Някои онлайн ресурси започват да споделят полезни препоръки за онези, които се изчервяват след употреба на алкохол, призовавайки ги да използват детски крем или да прилагат лед върху места на зачервяване. Ние няма да направим това, защото няма смисъл да се работи с последствието, необходимо е да се работи с причината, която е АЛКОХОЛИЗЪМ - нека бъдем честни по този въпрос!

Ако не искате да станете следващата жертва на пристрастяването към алкохола, тогава подхождайте към този въпрос с пълна отговорност и помислете как да решите проблема със злоупотребата с алкохол. Според специалистите един от сигурните начини е терапията с капките АЛКОФИТАЛ, с помощта на който ще се справите с алкохолната зависимост и ще започнете да живеете трезво.

 


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000