0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Цялата истина за алкохола


Tази статия няма да бъде дидактика - само авторитетни мнения на хора, които знаят истината за алкохола.

Написаното няма за цел да обвинява, а само да даде информация, която касае един толкова важен проблем, като алкохолизма.

С помощта на капките Алкофитал ще се справите със зависимостта към алкохола, без значение дали сте мъж или жена. Важно е единствено да осъзнаете, че има проблем

Когато чуем думите "алкохолно зависим човек", пред очите ни обикновено изниква образна човек с нестабилна походка, лоша хигиена и ужасно държание. Но е време да приемем този образ като архаизъм: портретът на гражданин, тясно свързан с алкохола, се е променил сериозно през последните 10-20 години. Все по-често това са доста млади и успешни хора от двата пола. Да, те не се отдават на пиянство до зазоряване, но въпреки това пият всеки ден или почти всеки ден. И се радват на заместването на тежката, брутална форма на алкохолизъм с по-леки видове: зависимостта остава пристрастяване, дори ако се поръчват изключително и само вина за колекционери в изискани петзвездни ресторанти.

Алкохол срещу красота

Много жени спорят по този начин: да, пия редовно, но само висококачествени напитки. Не закъснявам за работа, няма нездравословни признаци на лицето ми - това означава, че все още не трябва да се тревожите. По един начин може да се възрази срещу това: съвременната козметология наистина е в състояние да маскира следите от възлиянията за известно време, но само за известно време. Алкохолната интоксикация е по-силна от най-ефективния крем и фон дьо тена с отлично покритие: неподходящият начин на живот неизбежно, макар и не моментално, води до подпухналост на лицето, купероза и други козметични дефекти. Плюс това, когато пиете алкохол е трудно да контролирате хранителното поведение, така че тънката фигура също трябва да се забрави. Е, може да решите проблемите с помощта на операция, възможностите за които са далеч от неограничени.

От стрес ли пием?

Редовно пияните обичат теорията, че в съвременен метрополис нивото на стрес е толкова високо, че без допинг просто не може човек да се отпусне и да заспи. Въпреки това, от гледна точка на физиологията и уменията, разработени в хода на еволюцията, животът в съвременния свят е доста удобен и безопасен. В повечето случаи ние не сме застрашени от нападението на хищничк или враждебно племе, и не е необходимо да придобиваме храната си с тежък физически труд. Разбира се, в живота има психологически травми, инциденти, смърт на близки хора, резки промени в социалния или икономическия статус, но като цяло светът наоколо е станал много по-спокоен и приятелски настроен към човека. Така че нуждата от алкохолен антидепресант е по-скоро отражение на желанието за по-високо ниво на психически и физически комфорт, което може да бъде постигнато чрез по-здравословни методи.

alkoholizam_mitove.jpg

Има ли поне едно изявление от списъка, което да се отнася за вас? Тогава връзката ви с алкохола едва ли може да се нарече здрава.

- Пия алкохол поне четири пъти седмично.
- Три или четири бутилки бира или бутилка вино, или половин бутилка водка в даден момент - нормална доза. Мога и още.
- Дълго време не съм бил трезвен в петък вечер.
- Поне веднъж седмично си позволявам 150 грама водка, или половин бутилка вино, или три бутилки бира.
- За да не страдам сутрин, понякога се напивам.
- Случва се, че обещавайки да се огранича с една чаша вино, някак тихо да изпия пет.
- Понякога, поради това, че съм пиян, ме кара да се откажа от някои планове.
- Не мога да си спомня подробностите от партито, на което се напих.
- След добро напиване обикновено се чувствам виновен и разкаян.
- Да падна, да ударя, да счупя чиния и да ударя и нагрубя най-добрия си приятел - да, това ми се случва след няколко чаши.
- От време на време приятели или роднини ме съветват: "Трябва да пиеш по-малко!"

Ще пиете ли едно питие?

Най-вероятно ще започнат систематично да пият алкохол, и в резултат на това да се изправят пред пристрастяването, хората, които по волята на съдбата се намират в „алкохолна среда". По аналогия с други зависимости този процес се нарича „натиск на околната среда". Съвременните изследвания ясно са установили: колкото по-рано един тийнейджър консумира алкохол, толкова по-вероятно е той да тръгне по наклонената плоскост. Напротив, тези, които са опитвали първите силни напитки след като са навършили 20 години, са значително по-малко склонни да започнат да прекаляват с алкохола.

Психологическите травми също могат да бъдат причина за неразумно желание за алкохол, но само ако са сериозни. Повреда на автомобила или провал на някакви планове, разбира се, е неприятно, но в никакъв случай не е травматична ситуация.

Различен алкохолизъм

Скоростта на разпадане на етиловия алкохол и неговия основен метаболит ацеталдехид варира значително от човек до човек. Тя се определя от действието на два ензима (пригответе се!) - алкохол дехидрогеназа и ацеталдехид дехидрогеназа. Резистентността или, напротив, податливостта на дадено лице към развитието на алкохолизма зависи от съотношението на активността на тези вещества.

Алкохолната зависимост при мъжете и жените е едно и също заболяване, просто с някои характеристики, които са свързани с физиологията на половете. Редица изследователи смятат, че клетките в стомашния епител на жените съдържат по-малко ензими, които разграждат алкохола, поради което алкохолът се абсорбира незабавно и лесно в кръвта. Смята се също, че съдържанието на вода в женското тяло е с 10% по-малко, отколкото в мъжкото тяло, следователно, при равни дози консумиран алкохол, концентрацията на алкохол в кръвта на дамата ще бъде по-висока. Но съмнително е мнението, че по-голям процент мазнини в мускулната маса в тялото на жената е виновен за тежките форми на интоксикация. Ако приемем, че мазнината, която се съдържа в човешкото тяло, наистина съдържа в себе си алкохол, както гърбицата на камилата - вода.

Женско тяло и алкохол

Професор В. Б. Алтшулер, един от най-известните руски специалисти в тази област, говори най-авторитетно за прословутата „неизлечимост" на женския алкохолизъм. Той смята, че трудностите при лечението са причинени не толкова от различния курс на заболяването, колкото от факта, че жените са по-смутени от такива диагнози и по правило по-късно търсят медицинска помощ. А напредналите случаи на всяко заболяване са много по-трудни за лечение.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000