0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да направим отказването на алкохола успешно?


Алкохолизмът е заболяване, с което трябва да се справите

Постоянната употреба на алкохол може да причини непоправима вреда на здравето, значително да намали социалния статус, да създаде проблеми в семейния и обществения живот. Ето защо е необходимо да се пие умерено, и ако тази мярка не се спазва, тогава е необходимо напълно да се откаже от алкохола. Но не всеки може просто да спре да пие. Много хора изпадат в запой и пиенето на алкохол се забавя за дълъг период от време.

Например, има хора, които започват да пият, и не спират в продължение на седмица. През тези 7 дни човек може и да не консумира много алкохол, но просто не е в състояние да спре този процес. Една от причините е, че спирането на алкохола води до силно главоболие, лошо здраве, гадене и др. Ето защо човек решава за себе си, че е по-добре да пие 7 дни, отколкото да спре и да издържи тази болка. Но в края на краищата, за толкова дълъг период от 7 дни този човек просто започва да губи всичко, което му е скъпо. Следователно, има нужда от правилен изход от запоя, което е и единственият начин да се успокои и да започне да решава проблема си с алкохолизма.

Възможно ли е отказването от алкохола да бъде успешно?

Има някои съвети, които ще ви позволят сами да се справите с отказването на алкохола. Разбира се, трябва да разберете как правилно да организирате изход от пиенето вкъщи и да не вземате самостоятелни решения. Човек, който е в състояние на запой, няма да разбере това, но тези, към които този човек не е безразличен, могат да му помогнат да преодолее този проблем. И така, как да се измъкнете от пиенето и какво е това състояние "запой"?

Какво е запой?

Запой или гуляй - това е състоянието на човек, по време на което той просто не може да спре да пие алкохол. Човек употребява алкохол дълго време и е постоянно пиян. Дори първото по-дълго пиене е сигнал за алкохолизъм, който ще се развие ако не бъдат взети навременни решения и мерки. Състоянието само ще се влоши и може да се нанесе непоправима вреда на организма. Ето защо е необходимо да се реагира веднага и адекватно, и постепенно да върнете човека в реалността, след което, като цяло, той да спре да пие алкохол.

Един от сигурните начини да се спре алкохолизмът са капките Алкофитал. Те предизвикват непоносимост към алкохола, което води до плавно спирани и пълно отказване от алкохола

Как да се откаже алкохола - постепенно или рязко?

Една от първите стъпките за решаването на проблема как да избавим човек от пиенето, ако това се случва в дома, е решението: рязко или постепенно да го извадите от това състояние? Мненията тук могат да бъдат напълно различни, защото някои специалисти смятат, че е необходимо напълно и веднага да се спре да се пие алкохол, докато други са на мнение, че е необходимо постепенно да се намалява дозата на алкохолните напитки.

bradley cooper.jpg

Правилната доза ще бъде вашето решение. По-добре е, разбира се, да използвате изход от пиенето вкъщи, в крайни случаи, ако няма друг вариант. Но ако искате да го направите без помощта на лекари, тогава дозата трябва да бъде намалена. Количеството алкохол, което един зависим изпива постепенно се намалява и процесът на излизане от състояние на интоксикация протича по-леко. Ако това е съпроводено с прием на капките Алкофитал намаляването на алкохола ще мине още по-безболезнено. Следователно, независимото излизане от запоя трябва да е постепенно. Това ще намали страданието на пациента, както и значително ще ускори процеса.

Консумирайте повече течности

Ако вече сте решили да излезете от пиенето самостоятелно, тогава се запасете с минерална вода в големи количества, за предпочитане не газирана. Долната линия е, че препиването довежда до токсичност организма, и затова е необходимо той да се прочисти.

Най-доброто, което може да направите за черния дроб, както и за целия организъм, който е отровен от алкохола, е прочистването и детоксикацията с капките ХЕПАВИТАЛ. Поръчайте сега най-добрия хепапротектор и осигурете здраве на вашия черен дроб

Тялото е в състояние да направи това само, но за неговата по-добра работа и здраве е необходимо да се използват не само подходящи билкови средства, но и течности. Вашият организъм знае какво да прави, но се нуждае от вашата помощ и попълване на ресурсите му за работа. Също така, можете да използвате не само обикновена вода. Зелен чай с мед или лимон, компоти, билкови чайове също са за предпочитане.

Ако употребата на голямо количество вода води до силно повръщане, но само малко количество течност напуска тялото по време на повръщането, тогава трябва да се потърси лекарска помощ.

Борба с главоболието

Един от ефектите и пречките за справяне със зависимостта от алкохола е главоболието, което може да бъде доста силно и неприятно.

Решили сте да излезете от пиенето самостоятелно, така че трябва да приемате домашни и обичайни лекарства за борба с това усещане. Вземете прост Аспирин или Аналгин - достъпни лекарства, които има във всеки дом, които могат да помогнат за решаването на общ проблем. Ако пък помагате на ваш близък да откаже алкохола, разгледайте отказването като заболяване. Тогава ще започнете да го лекувате, а не просто да осъдите човека, който не може да спре да пие алкохол.

Билковите капки Алкофитал предизвикват непоносимост към алкохола, и по този начин постепенно се стига до отказване.

Давайте хапчета за главоболие, осигурете разнообразни течности, спокойствие и тишина в дома. Не забравяйте, че е нужно и да има хубава, вкусна и свежа домашна храна.

Безсилие се появява, защото тялото отдавна не е получавало достатъчно храна. Липсата на енергия става все по-очевидна, безсилието не ви позволява да се чувствате комфортно. Но пациентът не може да яде храна, тъй като няма апетит и постоянното повръщане не допринася за яденето на храна. Ако не знаете какво да правите в тази ситуация, тогава просто изчакайте да се появи апетитът. Ако пациентът иска да се храни сам, тогава това е много добър знак, че тялото му е започнало да се възстановява и да се бори с алкохолната интоксикация.

Не претоварвайте тялото и спортувайте. Смята се, че физическата активност дава възможност на организма безопасно да се измъкне от дълбокото отпускане. Тялото е много слабо, не е консумирало храна от дълго време и не е получавало достатъчно енергия. То е в болно състояние, така че за един ден не можете да излезете от запиването, особено ако се занимавате с физически упражнения. Пациентът се нуждае от мир и постепенно, правилно лечение. Подобрения трябва да се очакват едва на третия ден от лечението, когато човекът вече ще бъде много по-добър и ще започне неговото пълно завръщане в трезво и съзнателно състояние.

Какво не бива да се прави при отказване на алкохола:

- Физическата активност е противопоказана през първата седмица. Допустими са само разходки.

- Да се пият силни лекарства.

- Да се прави контрастен душ.

- Да се пуши.

Възможно е и можете да се измъкнете както от прекомерното пиене на бира, така и от по-сериозния алкохол, просто трябва да третирате зависимостта към алкохола като болест.

Трябва да се разбере, че всякакви напитки могат да доведат до такива лоши последици. Човек, който употребява прекомерни количества алкохол трябва да разбере, че е близо до делириум, че е недалеч от загубата на семейството си, здравето и социалния си статус. Ако той разбере цялата сериозна ситуация, тогава алкохолизмът може да бъде избегнат, последствията от него - поправени. Той трябва да приеме първото си питие като сигнал, че всичко се обърка и че алкохолът трябва да бъде спрян. Защото много често след едното питие следва гуляй, а след няколко по-сериозни запивания - зависимост от алкохола.

Всичко това може да бъде обяснено и от професионален психолог. Но, грижата за здравето, както и успехът в отказването на алкохола зависят както от самия зависим човек, така и от онези, които не са безразлични към този човек. Ако правилно си свършите работата, ако не сте прекалено критични към алкохолика, можете да го "върнете в системата" и да му дадете втори шанс за нормален и пълноценен живот.

ИЗТОЧНИК: alcoholrehabguide.org


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000