0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да се предпазите от алкохолизъм? (съвети за тийнейджъри)


Как да се предпазите от алкохолизъм? (съвети за тийнейджъри)

Като тийнейджър се сблъсквате с много предизвикателства

Много малко решения могат да повлияят на живота ви толкова, колкото тези, свързани с алкохола и наркотиците. Те ще окажат влияние на целия ви бъдещ живот. За успеха в училище, семейството, кариерата, отношенията с други хора. За да не се сблъскате с ужасните проблеми, които причинява зависимостта към алкохола, трябва да извършите някои действия за защита от зависимости.

Методи за защита срещу алкохол и наркотици

Основните правила за превенция на алкохолизма и наркоманиите за младите хора са:

Не се страхувайте да кажете „не". Понякога страхът ни от негативните реакции на други хора ни пречи да правим това, което смятаме за правилно.

Не позволявайте на някой да взема решения вместо вас. Ако определени хора оказват натиск върху вас, имате право решително да откажете и да напуснете.

Бъдете господари на живота си.

Обърнете внимание на вашата компания. Научете се да се сприятелявате според вашите интереси и нужди. Ако ходите с компания, в която повечето хора пият алкохол, тогава и вие самите ще започнете да пиете. Помислете за създаване на нови приятелства.

Говорете с родители и други възрастни роднини. Хората, с които можете да говорите за живота, вашите проблеми, решения относно алкохола и наркотиците са много важни. Използвайте житейския опит на другите. Той може да бъде много ценен.

Капките АЛКОФИТАЛ въздействат върху центъра за зависимости в мозъка. Това въздействие се изразява в намаляване на дневните дози алкохол, до пълното му отказване

Наслаждавайте се на живота и правете това, което обичате. Научете се да се наслаждавате на живота и хората в него без алкохол и наркотици. Те могат да ви променят, да ограничат потенциала ви и да усложнят живота ви. Вземете активно участие в училищни и обществени мероприятия. Насладете се на разговори с приятели, пътуване, спорт.

Следвайте семейните правила. Уважавайте и се доверете на родителите си. Не позволявайте на алкохола да стои между вас и родителите ви. Опитайте се да общувате открито с тях и не се страхувайте да ги помолите за съвет.

Научете повече за алкохола. Научете повече за зависимостите. Така разбирате какво рискувате и можете правилно да приоритизирате живота си.

Планирайте всичко предварително. Когато излизате с приятели на купон или някъде другаде, помислете за действията си. Трябва да се защитите и да бъдете умни.

Не следвайте мнението на другите. Уверете се, че има някой, към когото можете да се обърнете за съвет и помощ по всяко време на деня или нощта.

Поемете отговорност за живота, здравето и безопасността си. Повярвайте, тези хора, които ви призовават да пиете с тях днес, всъщност искат да провалят и някой друг живот, освен своя.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020