0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да си спестите време, ако началникът ви има навика да го краде?

Началникът затова е началник, за да ви губи времето с маловажни неща. Но, има такива шефове, които направо поставят рекорд по времегубене

Началникът затова е началник, за да ви губи времето с маловажни неща. Но, има такива шефове, които направо поставят рекорд по времегубене.

Как да си спестите време, ако началникът ви има навика да го краде?

• Ако шефът ви е от интернет наркоманите, създайте си навик да преглеждате бързо съобщенията и да ги класифицирате, като отбелязвате колко спешно трябва да им обърнете внимание. Така няма да зарязвате задачата, по която работите в момента, за да губите време с друга, ако не изисква незабавна реакция. Но нали си знаете - съобщение от шефа не бива да остава дълго непрочетено, каквото и важно да вършите.

• Ако шефът ви е от дърдорковците, който все е в срещи с някакви хора и трудно успявате да се видите с него дори да има спешен проблем за обсъждане, гледайте да се оправяте сами. Като вярвате в професионализма си, ще си спестите време. В много случаи вероятността да сбъркате, като действате, е по-малка от вероятността да сбъркате, като бездействате и го чакате. Освен ако началникът ви не е от онези, които хем вечно нямат време, хем държат подчинените им за всичко да се допитват до тях.

• Ако шефът ви е от мажоретките, премерете точно поведението си, когато той иска да общувате. При личен контакт и на съвещание не бива много да говорите, защото много време ще отиде. Но и не бива да мълчите, за да не реши началникът, че сте апатични към работата, че нямате идеи или даже че него самия пренебрегвате.

Не забравяйте, че типът мажоретка често е приказливец и нарцис - той обича да се изявява пред подчинените си, за да слуша гласа си и да вижда възхищение в техните очи от мъдростта си

Така че гледайте да уцелите колко да участвате, за да не продължи заседанието безкрайно и да трябва да оставате след работно време, за да си свършите работата. Ако и повечето от колегите ви намерят такава мярка, ще посъкратите говорилнята.

• Ако заради шефа често се налага всички вкупом да действате като пожарникари, постарайте се предварително да обмислите какво лично вие да направите, за да употребите максимално кратко време


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Февруари 2020

Content
LivedaMed2000