0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как най-добре да подкрепим алкохолик по време на отказване на алкохол


За да се случи ефективното отказване на алкохола, зависимият човек трябва да има подкрепата и разбирането на своите близки на 100 процента

Онези, които страдат от разстройство, наречено злоупотреба с алкохол, не пият твърде много или пият рутинно. Те имат нужда да консумират алкохол и не могат да контролират колко пият. Тяхната мозъчна химия се променя и алкохолът им е необходим за производството на химическо сигнално вещество на нервната система, наречено допамин, както и за намаляване на негативните психологически преживявания, свързани със стреса.

Броят на зависимите от алкохола хора, които живеят в България, както и такива които са алкохолици, е около 500 000, според непотвърдени данни. А едно на всеки 20 деца живее в дом с родител, който има проблем със злоупотребата с алкохол.

Много хора, които се борят с алкохолизма, не се радват на преживяването. Няма човек, който доброволно да се е превърнал в алкохолик. Различни обстоятелства са направили тази хора зависими от спиртните напитки, бирата или виното.

alkoholisam.jpeg

Някои хора са високо функциониращи алкохолици, което означава, че се справят добре в работата и поддържат връзки, социални са, лесно е да се разговаря с тях. Такива хора могат на моменти да контролират своята зависимост. Но има и такива, които по-очевидно се борят с алкохолизма. Независимо от тежестта на алкохолизма, често е трудно някой, който страда от това състояние, да признае, че има проблем. Близките и роднините могат да забележат, че човекът се бори, дори и да проявява едва доловими проблеми, като промени в настроението или непрекъснато разстройство на стомаха. Необходима е тяхната подкрепа и при най-малкото съмнение за алкохолизъм или рутинна злоупотреба с алкохола.

Когато човек забележи, че някой, който му е близък, може да се бори с алкохолизма, важно е активно да го подкрепя. Това означава да му се помогне под формата на детокс, разговори, разбиране, както и с други средства за поддържане на трезвостта.

Естествен и ефективен детокс за отказване на алкохола са капките АЛКОФИТАЛ. Билковите капки АЛКОФИТАЛ действат върху центъра за зависимости в мозъка, и по този начин се постига постепенно и трайно отказване на алкохола.

Началото на този път може да бъде трудно за приятелите или семейството. Това е така, защото злоупотребата с алкохол влияе върху отношенията, а понякога близките може и да не знаят какво точно се случва.

Съвместни отношения и алкохолизъм

Съзависимостта или взаимната зависимост е свързана с това да се даде възможност на любим човек, който е алкохолик, да се бори със този проблем, подкрепен от най-близките хора. Докато човек може да бъде взаимозависим в отношенията, без любимият им да е алкохолик, връзката между двамата е по-функционална за разлика от онези, които са в отношения с хора, страдащи от разстройство на употребата на алкохол или друга зависимост.

Признаците за връзка, в която има взаимозависимост включват:

1. Невъзможност да се намери удовлетворение в живота извън удовлетворяването на другия човек във връзката.

2. Признание за нездравословното поведение на партньора, но оставане във връзката, въпреки вредата, която тази връзка може да причини на човека, който няма проблем с алкохола.

3. Предоставяне на емоционална подкрепа и потенциално други видове съпорт, като даване на пари на партньора, независимо от последиците, като такова действие определено вреди личното психическо, емоционално и физическо състояние.

4. Опит за намиране на независимост или някаква раздяла между личния живот и партньора, но и наличие на съпротива или конфликт със зависимия, ако това бъде осъществено.

5. Безпокойство, когато не може да се съобразите с желанията на партньора.

6. Извинение за поведението на човека, като същевременно се опитвате да го промените.

7. Пренебрегване на други важни отношения или дейности в полза на партньора, който е зависим от алкохола.

8. Чувствате се тревожни, изтощени или виновни без конкретна причина.

Хората, които са във взаимозависими отношения, се нуждаят от одобрението на любовта си, за да почувстват чувство за собствената си стойност. Дори в здравословна връзка използването на външен източник за усещане за благополучие или самочувствие е вредно за емоционалното здраве. Другите хора невинаги могат да изразят нивото на привързаност и одобрение, от което се нуждае човек, зависим от алкохола. Човек, който се бори със зависимостта, ще извършва дейности за задоволяване на собствените си емоционални нужди или физическо здраве, без значение дали ще получи одобрение от любимия човек.

Билковите капки АЛКОФИТАЛ са най-доброто природно средство, с чиято помощ може да се постигне трайно отказване на алкохола

Когато взаимозависимите взаимоотношения включват алкохолизъм, и двамата, които са във връзка (съпрузи, деца, родители, любовници) могат да се окажат с лошо психическо и физическо здраве. Лицето, което се бори със зависимостта на своя партньор или близък, е по-вероятно да се извинява или да прикрива поведението на алкохолика. По-вероятно е те да окажат подкрепа по отношение на шофиране, пари, храна и дори придобиване на алкохол. Няма вероятност да се сблъскат с алкохолизма или разрушителното поведение на партньора си. Те могат да се чувстват отговорни за почистването след алкохолика и да гарантират, че поддържат добра хигиена, физическо здраве или дори щастие. Семействата, в които има поне един родител или настойник, зависим от алкохола, могат да станат участници или да развият взаимозависими отношения в рамките на семейната единица, тъй като физическата сигурност - наем или ипотека, сметки за комунални услуги, телефонна сметка и др. - може да зависи от доходите на лицето, което има проблем с употребата на алкохол.

Често тези, които са в близки отношения с алкохолика, не се нуждаят от прекратяване на връзката, което е най-големият им страх. Вместо това, търсенето на помощ от терапевт, може да помогне на човека да започне да разбира техните проблеми. Терапевтът може да помогне на човека да се научи да подкрепя положителните промени при алкохолнозависимия си партньор.

Как да разговаряме с човек, който е зависим от алкохола и се бори с тази си зависимост?

Независимо дали човек е в взаимозависима връзка с алкохолик или просто открива отрицателните психологически последици от това да бъде в такова положение, трябва да знае колко важно е любимият им човек да спре да пие. Подходът към тази тема обаче може да бъде много труден.

Това е едно основно правили за тези, чиито близки са алкохолици: поддържайте разговора и просто кажете истината.

Развитието на разговора е да се съсредоточите върху последното отрицателно събитие, което се е случило поради проблемното пиене. Например, ако любимият ви е посегнал, докато е бил пиян, а думите които е изрекъл са ви наранили, тогава разговорът трябва да започне с това. Човекът трябва да обясни с прости думи, че това не е първият път, и емоционалните изблици на любимия му изглежда зачестяват и стават по-проблемни, когато е налице злоупотреба с алкохол.

Да бъдете искрени не означава само да разказвате вярно събитията така, както са се случили. Става дума за ясно излагане на нечия емоционална истина. Например, обсъдете страха и скръбта, които сте усетили, след като пияният ви съпруг ви е посегнал или е наранил децата. Това е причина да искате такова поведение да бъде променено.

Други начини за показване на подкрепа на човека, борещ се със злоупотребата с алкохол, включват:

- Научете всичко за алкохолизма.
- Предложете подкрепа на човека да направи положителни промени, като например да избере да не пие.
- Изразете и любов, когато изразявате загриженост.
- Предложете да помогнете на човека да намери решение на своя проблем с помощта на хранителни добавки.

При проблемно отказване на алкохола, започнете да давате капките АЛКОФИТАЛ тайно, без знанието на зависимия. Тайното лечение на алкохолизма дава добри резултати във времето. Затова такова лечение на алкохолизма трябва да се прилага с изключително усърдие.

Знайте, че зависимият от алкохола не може да се откаже без помощ от своите най-близки роднини, приятели и близки.

Имайте предвид, че възстановяването е продължителен процес.

Поставете ясни граници, ако зависимият откаже помощ.

Предложете подкрепа, като например разговори, посещение на семейна терапия или индивидуална терапия, съвместна физическа активност и други.

Източник: www.healthline.com


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000