0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как се проявява зависимостта към алкохола и как да я избегнем?


Основата на алкохолната зависимост е желанието за пиене на алкохол и увеличаване на дневния прием на спиртните напитки

Човек започва да се пристрастява към алкохола, като не може да устои на това желание. Той започва да пие първо по едно, след това по няколко питиета на ден.

Така зависимият започва все по-често да пие алкохол. При някои хора желанието да пият алкохол се появява по-бързо, други страдат в продължение на години. Има и такива, които изобщо не могат да го преодолеят. Алкохолната зависимост няма точна дефиниция, тъй като е различна при всеки човек.

Проблемът с алкохолната зависимост е в основата на лечението. Ако се победи желанието, тогава човек може да се излекува и той ще продължи да води нормален социален живот. Но как да премахнете желанието към алкохола и през какво е необходимо да преминете за това?

Преди всичко, трябва да се познават добре етапите на алкохолизма.

Всеки етап на пристрастяване има определени симптоми и отличителни черти. Общо се отличават 4 от тях.

Начален стадий на алкохолизъм

Този етап се характеризира с постепенно увеличаване на консумираната доза алкохол, формиране на зависимост и влияние на алкохола на психологическо ниво.

Симптоми:

 • Патологично желание за пиене на алкохол, невъзможност да контролирате себе си или да видите проблема, положително отношение към алкохола.
 • Променливост и неадекватно поведение, непоследователност.
 • Нарушаване на паметта, повишена раздразнителност и агресия.
 • Липса на махмурлук, лошо здраве сутрин.
 • Осъждане в трезво състояние на други зависими, неспособност да се разпознае вредното въздействие на алкохола.
 • Развитието на алкохолното мислене, отстояване на правото на алкохол и временно намаляване на дозата алкохол.
Един от сигурните начини за предоляване на алкохолната зависимост са Капките АЛКОФИТАЛ. Този билков продукт ще направи зависимия от алкохола човек трезвеник завинаги

Втори етап на алкохолизъм

Има желание за увеличаване на дозата алкохол. Зависимостта се развива на физическо ниво, т.е. ефектът на алкохола е толкова значителен, че тялото не може да функционира нормално без алкохол. Обемът на алкохола, който се пие на ден, е приблизително 500 мл.

Симптоми:

 • Появата на синдром на махмурлук (усещания от страна на организма за формирането на зависимост), който продължава от 1 до 5 дни - човекът изпитва неудържимо желание сутрин да приема алкохол. Ако зависимият не получава алкохол през този период, вегетативните разстройства се появяват под формата на жажда, сухота в устата, повишено чувство на тревожност, загуба на апетит, липса на сън.
 • Сериозни проблеми с храносмилателната система.
 • Психични разстройства (увреждане на паметта, депресия, екстремен егоизъм, индивидуализъм).

Трети етап на алкохолизъм

Унищожаване на физическо и психоемоционално ниво, формиране на деменция.

Симптоми:

 • Увеличение на корема на алкохолика в резултат на цироза или загуба на тегло.
 • Нарушение на речевата дейност, деменция.
 • Речеви нарушения в резултат на увреждане на централната нервна система.
 • Липса на махмурлук.
 • Самоубийствено мислене, депресия.
 • Алкохолът се превръща в средство за поддържане на тялото.

Четвърти етап на алкохолизъм

Заболяването на този етап не е лечимо и води до смъртта на зависимия.

Пациентът страда на първо място от:

 • Отчуждения от обществото: роднини, приятели.
 • Тежки психични разстройства.
 • Невъзможност за адекватно мислене.
 • Липса на интерес към външния свят.
 • Настъпва отказ на телесните системи и смърт.

Както сами разбирате, отказването на алкохола не е толкова просто, колкото изглежда. Желанието за алкохол е много силно, така че зависимият винаги ще се опитва да намери напитки, съдържащи алкохол. Той винаги ще отказва лечение. За да се победи зависимостта към алкохола, човек първо трябва да преодолее себе си, необходимо е на психологическо ниво да се справи с желанието да пие алкохол. Единственият проблем е, че не само психологическата нужда от алкохол и системната употреба на спиртни напитки водят до факта, че високите нива на алкохол в кръвта се превръщат във физическа нужда.

female alcoholism.jpg

Терапията с билковите капки АЛКОФИТАЛ прекратява завинаги злоупотребата с алкохол. АЛКОФИТАЛ предизвиква непоносимост към алкохола, като прави зависимият човек трезвен и отговорен за своето здраве.

Ето защо преди лечението е необходимо да се подготвите вие, да и подготвите хората около вас, които ще ви помогнат в това животоспасяващо начинание.

Когато малко по малко започне да се отказва алкохола, тялото се възстановява, намалява желанието да се пие, но трябва да се преживее трудния период, и да не се пие алкохол дълго време.

Ако сами лекувате своя алкохолизъм

Ако сте мислили как да се отървете от влечението към алкохола и сте започнали да изучавате това явление, явно сте разбрали, че проблемът е в психологията и физическата нужда.

Дори и ако на психологическо ниво човек се убеди, че е невъзможно да пие алкохол и това му причинява голяма вреда, тогава силно физическо привличане ще го накара да пие допълнително. Следователно, разговорите сами по себе си не са достатъчни, необходимо е да се помогне на тялото, да се отърве от тази вредна зависимост. Така че, за да се подпомогне това, трябва да използвате средство, което предизвиква непоносимост към алкохола.

Препоръчително е да се комбинира отказването на алкохола с билковите капки АЛКОФИТАЛ и ХЕПАВИТАЛ.

АЛКОФИТАЛ ще накара зависимият от алкохола човек да спре да пие, а капките ХЕПАВИТАЛ ще възстановят здравето на разрушения от спиртните напитки черен дроб.

Преди да се отървете от прекомерното влечение към алкохола, трябва да разберете, да обясните сами на себе си това състояние. Алкохолиците не се раждат зависими, те стават такива и има много причини за това. Но жаждата за алкохол винаги се появява по един и същ начин.

На първо място, страдащите от това заболяване са доста слаби хора, от гледна точка на психологията. Човек намира в алкохола решение на проблемите си. Нещо се е провалило в работата, появили са се проблеми в личния живот, колата се счупила, има липса на средства - всичко това може да се реши с алкохол. Пиете, проблемите избледняват на заден план, настроението ви се повишава. Разбира се, такова решение е много просто, и затова не е чудно, че лесно се превръща в навик.

Има и други причини за желание да се пие алкохол

При различните хора алкохолът действа по съвсем различни начини. Някой може да пие много алкохол и след това да забрави за него за дълъг период от време. Друг просто трябва да опита алкохол, и той вече не може да спре. В този случай, чудейки се какво да правите, на разположение ви е само един отговор. Трябва напълно да се откажете от алкохола. Въобще няма проблем, можете да водите нормален живот без алкохол, можете да се насладите на живота, да се отпуснете с приятелите си. Но ако продължите да пиете, тогава всичко ще завърши със силно пристрастяване.

Не забравяйте, че да се отървете от желанието за алкохол е много по-трудно, отколкото да започнете да прекалявате с него. За да премахнете нуждата от алкохол, ще трябва да преминете през много труден период от живота си. В същото време, за да изпаднете в състояние на пристрастяване, просто трябва да пиете алкохол и да се забавлявате. Побеждаването на болестта е много по-трудно, отколкото да я преодолеете. Затова трябва да се откажете от алкохола, ако чувствате, че сте привлечени от него. Вашата упоритост и постоянство ще ви помогнат да облекчите алкохолизма и ще ви позволят да станете пълноправен член на това общество.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000