0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как възниква индивидуалния риск от развитие на алкохолизъм?


Как възниква индивидуалния риск от развитие на алкохолизъм?

Служителите на Йейлския университет идентифицираха 29 генетични варианта, които увеличават риска от алкохолизъм, съобщава РИА Новости

Тези 19 варианта бяха разкрити за първи път и се оказа, че много от тях имат общи връзки с психични разстройства, поведение и намалени когнитивни способности. Заключението е разкрито в резултат на анализ на данни, които са взети от над 435 000 души.

Задълбоченото проучване разкри връзките между проблемната употреба на алкохол и разстройства като депресия и тревожност. След редовна злоупотреба със спиртни напитки човек става по-разконцентриран, не може да помни, забравя, губи му се мисълта. Освен това, не само че падат задръжките, но поведението на човека става крайно неблагоприятно както за неговото собствено здраве, така и за околнитр

За да предпазите своите близки от развитието на алкохолна зависимост, давайте им тайно капките АЛКОФИТАЛ!

Благодарение на специален математически метод учените са определили как тези характеристики влияят една на друга. И те не само, че си влияят, но няма начин да не се появят. Ако един зависим от алкохола човек в началото е бил тих, ако просто си е пийвал без да пречи на никой, това много скоро ще се промени. Или иначе казано - в поведението му, във влошаване на живота му, както и във всичко, което му се случва, има градация.

Според учените предаваните генетични промени, които определят риска от алкохолна зависимост, се отнасят, наред с други неща, до доста консервативни области на генома, които са отговорни за определени биологични функции. Експертите предлагат въз основа на анализа на генома да се оцени личните рискове от развитие на алкохолизъм.

Най-вече близките трябва да внимават да не се случи така нареченото тихо развитие на алкохолизъм

Около една трета от хората, които редовно употребяват алкохол и имат проблеми с пиенето, не са разкрити като алкохолици, докато не отидат на лекар. Това явление е известно като "мълчалив или тих алкохолизъм". И според статистиката много „тихи алкохолици" умират от „внезапен сърдечен арест".

Какво е злоупотреба с алкохол? Това е една чашка, 50 милилитра силен алкохол всеки ден. След един месец на такава употреба, чернодробните маркери ще покажат, че човека злоупотребява с алкохола. Сред алкохолиците има повече мъже, отколкото жени - в съотношение четири към едно. Мъжете като цяло се държат по различен начин, винаги търсят някаква новост, нещо различно. Нуждата им да променят психическото си състояние е по-остра и затова злоупотребата с алкохол при тях е по-силно изразена.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020