0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво е махмурлук и как уврежда здравето?


В състояние на махмурлук е бил всеки от нас, по един или друг повод

Когато организма страда от махмурлук, това не е просто моментно неразположение, а доста по-сериозно състояние, което причинява вреда на здравето.

Когато алкохолът попадне в кръвния поток през стомаха и червата, той разрушава повърхността на червените кръвни клетки.

В резултат на това те започват да се слепват и образуват нещо, подобно на грозд. Процесът следва принципа на снежна топка, чийто размер се увеличава с количеството консумиран алкохол.

Диаметърът на капилярите (тънките кръвоносни съдове) в отделни части на тялото (мозък, ретина) е толкова малък, че слепените червени кръвни клетки буквално се "тътрят" по тях един по един. Най-малкият диаметър на капилярите е 8 микрона (0,008 мм), което е 50 пъти по-тънко от човешката коса! Най-малкият диаметър на червените кръвни клетки е 7 микрона (0,007 мм).

Следователно, залепването на еритроцитите, появили се поради алкохола (средно 200-500, но достигащи до 1000 заседнали мъртви клетки), не е в състояние да се движи по капилярите. Придвижвайки се по разклонените артерии (големите кръвоносни съдове), най-накрая достига до съдовете с диаметър, по-малък от диаметъра на залепването, и ги блокира като коркова тапа, и така напълно спира притока на кръв в тях. Кръвоснабдяването на определени групи мозъчни неврони спира.

Поради факта, че кислородът престава да тече към мозъчните клетки, започва хипоксия, тоест кислородно гладуване (недостиг на кислород), което скоро води до смъртта на отделните клетки. Хипоксията се възприема от човека, който пие, като уж безобидно състояние на опиянение, като „релакс".

Капките АЛКОФИТАЛ въздействат върху центъра за зависимости в мозъка. Това въздействие се изразява в намаляване на дневните дози алкохол, до пълното му отказване

В действителност, част от мозъка е изкуствено изключена от възприемането на обективната реалност, например някои житейски трудности. Хората, които пият, се опитват да изпитат това усещане за въображаема „свобода" още и още. Въпреки че е очевидно, че проблемите и трудностите не само не отминават, но и стават по-сериозни, напротив: унищожаването на здравето не е помогнало на никого да си реши проблемите.

Обърнете внимание, че „сънят" в резултат на опиянение не е сън в обичайния физиологичен смисъл

Това е именно загубата на съзнание, поради разрушаването на мозъка от алкохола.

С други думи, по време на кислороден глад, будното тяло не може да диша, а за да се улесни дишането (за да не умре човек), възниква защитна реакция на тялото - „сън", за да се намали скоростта на метаболизма в него.

Много хора, преди тялото да попадне в този защитен сън, имат нарушения в координацията на движенията (пиянство), агресивно поведение, загуба на адекватно възприемане на реалността, временна загуба на морални и морални възгледи. Именно в това състояние са извършени най-тежки престъпления: убийства, изнасилвания, осакатявания. Всичко това е следствие от увреждане, причинено от алкохола на определени части на мозъка, които са отговорни за различни физиологични и психични функции.

alkohol-degradacia na lichnostta.jpg

Мъртвите клетки на мозъка, като всяка мъртва материя, в топли условия (телесна температура 36.6) започват активно да се разлагат, като тровят цялото тяло с токсини. За да се избегне смъртоносното отравяне от гниещите процеси, тялото стартира защитен механизъм и активно насочва водата, взета от други клетки към мозъка.

Именно това налягане на вода измива мъртвите мозъчни клетки, което кара човек да има главоболие и сухо гърло (резултат от дехидратацията на други органи на тялото). Мъртвите мозъчни клетки се отделят с урината.

Всъщност, след всеки прием на алкохол, човек изхвърля част от мозъка си в тоалетната

Разлагането на етилов алкохол произвежда токсични продукти, основният от които е ацеталдехид. Колкото по-малко висококачествена напитка консумирате, толкова повече отрови влизат в тялото ви под формата на придружаващи вещества, образувани в резултат на ферментация или добавени като консерванти или други помощни компоненти.

Махмурлукът като показател

Последствията от махмурлука засягат всички телесни тъкани. Но най-вече ефектът им се проявява там, където тъканите вече имат някакво първоначално напрежение и първоначален биохимичен дисбаланс. Някои от вас вероятно са усещали върху себе си или знаят от приятели, че в деня след употреба на алкохол гърбът ви може да ви боли или да ви болят ставите.

Най-чувствителната към алкохол тъкан е нервната тъкан

Под въздействието на ацеталдехид и други токсични продукти мозъкът набъбва, леко се увеличава по обем и ако подвижността на шевовете на черепа не е нарушена, тогава черепът може също да се увеличи по размер, за да побере подутия мозък. Ако шевовете са ограничени в подвижността, тогава мозъкът се компресира от черепната кутия, вътречерепното налягане започва да расте, което причинява главоболие.

За да не се случат усложненията, които алкохола причинява, поръчайте и ползвайте капките АЛКОФИТАЛ. Те са единственото ефективно и работещо средство, което се справя със злоупотребата с алкохола.

Главоболие по време на махмурлук ясно показва минало нараняване на главата.

Какво причинява махмурлука? 5 основни биохимични реакции към алкохола

Алкохолът и неговият излишък провокират каскада от реакции в организма, което допринася за появата на симптоми, известни като махмурлук. Те включват:

1. Често уриниране

Алкохолът инхибира секрецията на вазопресин, антидиуретичен хормон, който ви предпазва от спонтанно уриниране. Когато действието на този ензим се потиска, водата се изпраща директно в пикочния мехур (заедно с електролитите) за отделяне от тялото, така че уринирането се случва по-често.

2. Дехидратация

Бързото уриниране води до бързо дехидратация на организма и тъй като тялото черпи вода от мозъка за нормално функциониране, възниква усещане за умора или замаяност .

3. Натрупването на ацеталдехид

Когато алкохолът навлиза в черния дроб, ензим, наречен алкохолна дехидрогеназа, го разгражда до ацеталдехид. Ацеталдехидът е много по-токсичен от алкохола (до 30 пъти!).

Така че тялото отново се опитва да го разгради с ензима ацеталдехид дехидрогеназа и глутатион, мощен антиоксидант, който е от решаващо значение за прочистване на черния дроб от токсини. Това мощно дуо за детоксикация е в състояние да разгради ацеталдехида до безвреден ацетат (което е подобно на оцета).

Въпреки това, когато пиете твърде много алкохол, глутатионът се изчерпва, което води до натрупване на ацеталдехид в организма, причинявайки токсичен ефект на махмурлук.

Трябва да се отбележи, че при жените ацеталдехид дехидрогеназата и глутатионът са по-малко, отколкото при мъжете, така че жените са по-отзивчиви към същото количество алкохол, отколкото мъжете със същото телесно тегло .

4. Нарушаване на вътрешната лигавица на стомаха, кръвоносните съдове и кръвната захар

Алкохолът дразни вътрешната лигавица на стомаха и води до увеличаване на производството на стомашен сок. Това може да причини гадене, повръщане и болки в стомаха. Алкохолът също така причинява скокове в нивата на кръвната захар, което може да доведе до тремор, промени в настроението, умора и припадъци . Освен това алкохолът причинява разширяване на кръвоносните съдове, което може да причини главоболие.

5. Възпалителна реакция

И накрая, алкохолът провокира възпалителна реакция в организма, при която имунната система може да инициира симптоми на махмурлук, включително проблеми с паметта, загуба на апетит и проблеми с концентрацията.

Практически съвети за предотвратяване на махмурлук

Предварителните мерки срещу токсините са важни за снабдяването на организма с витамини, антиоксиданти и други хранителни вещества за защита на черния дроб и подпомагане разграждането и премахването на алкохола от тялото.

Някои практически мерки, които могат да помогнат включват:

• Поддържайте хидратацията: изпийте чаша вода с всяка алкохолна напитка, за да предотвратите дехидратацията. Преди да си легнете, изпийте още една голяма чаша вода или две, за да предотвратите симптомите на махмурлук на следващата сутрин.

• Яжте преди и по време на купона или празника: алкохолът се абсорбира по-бързо на празен стомах. Освен това може да предизвика по-голямо дразнене на стомаха. Поставете си цел да ядете храна преди да пиете алкохол и не пропускайте да хапнете поне едно парче сирене, докато пиете какъвто и да е алкохол.

Източник:www.mercola.com

 

 


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000