0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво се случва с детето на алкохолици, когато порасне?


Какво се случва с детето на алкохолици, когато порасне?

Родители, които са алкохолици - това е не само отсъствие на щастливо детство в детето, но и огромен брой психологически проблеми в зряла възраст

Опитахме се да опишем основните свойства на характера, които са присъщи на децата, израснали в семейство на алкохолно зависими родители.

Алкохолизмът на родителите унищожава не само здравето и собствения им живот, но и причинява дълбока травма на психиката на децата им. В САЩ дори има групи за психологическа помощ не само за деца, но и за внуци на хора, страдащи от алкохолна зависимост.

Психологически портрет на детето, чиито родители са алкохолици

Децата, които растат в семейство, в което мама, татко или и двамата страдат от алкохолна зависимост, не знаят какво е нормално. Основната черта на техния характер е съмнението. Няма нито един въпрос, по който те да са сигурни на сто процента. Съмненията им засягат всички сфери на живота: лични отношения, работно място, взаимоотношенията с приятелите и състудентите.

Все пак такива хора почти никога не завършват докрай никаква дейност, изоставяйки това, което са започнали наполовина. Те са склонни да казват истината наполовина, дори ако това няма смисъл, не знаят как да си простят, самообвиняват се за всеки провал или грешка.

Капките АЛКОФИТАЛ решават проблемите с алкохолната зависимост. Предизвикват непоносимост към алкохола и правят отказването му ефективно и дълготрайно

Те не знаят как да си починат добре, да се радват и да се забавляват, може би защото не се отнася сериозно към себе си. Заради това, според тях, забавлението не играе важна роля в живота им и те твърдо вярват в това.

За тях също така е трудно да изградят лични отношения, страхуват се да допуснат другия човек близко до себе си, така че да създадат една истинска, пълноценна връзка. Не знаейки как да свързват и интерпретират своите чувства и емоции, те винаги са затворени и не споделят опита си с никого. Понякога емоциите ги завладяват до такава степен, че не са в състояние да се справят с тях. Но те нямат да ги споделят, защото на първо място са загрижени за одобрението на действията си от другите.

Те лудо се страхуват от промяна и са изнервени, когато се случи нещо, което не могат да контролират. Те знаят и чувстват, че са различни от другите и се опитват да го прикрият. Случва се да не са съгласни с мнението на онези, на които са отдадени, но поради постоянните съмнения, които изпитват, предпочитат да го премълчат.

Избират ли път, те стриктно го следват, дори когато това им идва твърде много. Те са нетърпеливи и искат всичко наведнъж. Струва им се, че като не получат желаното тук и сега, това желание ще изчезне, ще се разтвори и ще стане недостъпно.

Основните характеристики на такива хора, които са описани по-горе, всъщност имат повече от тях. Тези хора също могат да страдат от алкохолна зависимост. Или като партньор те ще намерят човек, страдащ от зависимост. Те търсят слаби, постоянно страдащи хора, а любовта и приятелството от тяхна страна е по-скоро като услуга.

Парадокс, но тяхната безотговорност е съчетана с хипертрофирано чувство за дълг

Те предпочитат да се грижат за другите и да се чувстват виновни, ако трябва да защитават позицията си. Те постоянно търсят причини за безпокойство и са склонни към безпричинно безпокойство, рядко са в състояние на спокойствие.

Често те не виждат разликата между любовта и съжалението и затова обичат тези, които се нуждаят от съжаление. Те се стремят да поддържат отношения на всяка цена, тъй като най-големият им страх е да бъдат отхвърлени. За да се научат да показват чувствата си и да се отърват от постоянната депресия, се нуждаят от много сила и психологическа работа върху себе си.

Всичко идва от детството

Психологическите наранявания, които човек получава в детска възраст, може да пречупят всеки възрастен. Целта е да станат ефективни, използвайки скритите възможности, които са им присъщи.

Най-важното е да разберете възможностите и проблемите си. Не забравяйте, че няма идеални родители и всякакви страхове, тревоги и комплекси, които всеки носи със себе си в зряла възраст, като багаж, идват от детството. Ако в детството на човек не е имало стрес, той не може да се формира като силен и здрав човек. Затова най-важното е да се научите да превръщате слабостите си в добродетели. Всеки от нас може да направи това.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020