0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво трябва да знаете за бирата, преди да я обявите за безвредна?


Може ли тази напитка да навреди на здравето, в какво количество да се пие и дали наистина има нещо полезно в нея?

От висококачествената бира, произведена според всички правила, разбира се, има полза. Вярно е, че се поддържа само при условия на умерена консумация. Лекарите настояват, че възрастен може да пие не повече от 300 грама бира максимум два или три пъти седмично. Тогава може да се каже, че бирата ускорява обменните процеси в организма, а това, от своя страна, помага в процеса на подмладяване на клетките на кръвоносните съдове.

Между другото, малко хора знаят, че висококачествената бира потиска растежа и размножаването на много патогенни бактерии, има аналгетично и успокояващо действие върху тялото. Тя има голям ефект върху растежа на косата, както когато се използва вътрешно, така и под формата на балсам или ако се прибавя към различни рецепти за укрепване на скалпа и косата, като цяло.

Има ли хранителни вещества в бирата?

Да, според нашите японските медици. Медицински учени от Японския национален институт по радиология откриха в хмела - основна суровина за бирата, флавоноид, който потиска действието на канцерогените. От това японците заключават, че бирата до известна степен предпазва човек от ракови заболявания. Същият ксантохумол предпазва мозъка от свързани с възрастта дегенеративни промени и упадъци.

Никоя друга напитка не може толкова бързо да премахне алуминиевите съединения от тялото. Може да се каже, че пиенето на бира е посочено в случаи на отравяне с това вещество. Освен това американските експерти смятат, че бирата помага при камъни в бъбреците.

beer.jpg

Това ще изглежда изненадващо за мнозина, но в бирата има високо съдържание на витамини В1 и В2, и в лесна за храносмилане форма. Например, за да се гарантира 50% от дневната стойност на тези витамини, трябва да се пие литър бира. Същата сума ще попълни снабдяването с витамин С с 70%.

Но все пак трябва да здравословната доза от 300 грама и да не пиете много бира "заради витамините". Вярно е, че нормата ви позволява да попълвате ежедневното снабдяване само с никотинови и фолиеви киселини. Ако пиете повече от тази здравословна дажба, напитката ще измие огромен брой микроелементи от тялото, създавайки недостиг от тях. В допълнение, в производството на бира се слага малко количество вещество, идентично с трупната отрова. Когато то се натрупва в мозъчните клетки, рискът от сенилна деменция се увеличава значително преди възрастта за пенсиониране.

Фузеловите масла, алдехидите, етерите и метанолът в бирата са многократно по-високи от дела на съдържанието им в други алкохолни напитки. Това се дължи на ефекта върху мозъка на тези вещества, и от това краката стават като „ватирани", а умът започва да се обърква. С редовния поток на вещества в мозъка от такъв букет, тревожността, агресията, минорното настроение, мързела и забавените умствени процеси стават ежедневие. Кобалтът, който също е в състава на бирата, до нарушаване на сърдечната дейност при всяка възраст.

От бирата се напълнява?

Тук отново всичко зависи от количеството консумиран алкохол. В нормалните граници светлата бира отлично активира работата на храносмилателната система. Тя става хранителна среда за полезните чревни бактерии и стимулира отделянето на стомашен сок. Това от своя страна спомага за храносмилането и по-доброто усвояване на хранителните вещества.

Но калориите в бирата са по-малко, отколкото в обезмаслено мляко или обикновена газирана напитка. Бирата води до пълнота само заради онова, с което феновете на бирата предпочитат да замезват: сушена риба, бисквити, чипс и т.н. Освен това, въглеродният диоксид и дрождите разширяват стомаха, а алкохолът дразни рецепторите на храносмилателния тракт, блокирайки центровете на насищане.

Дали бирата пристрастява?

Да, има такова понятие като бирен алкохолизъм. Грешка е да се мислим, че алкохолиците пият само водка, вино или други силни напитки. Зависимостта се появява, когато тялото изисква редовност и увеличаване на дозата. Патолозите най-добре знаят за опасностите от алкохолизма с бира. Те отбелязват силно разширени и модифицирани бъбреци, сърце и черен дроб. При бирения алкохолизъм лекарите отбелязват основни нередности в работата на сърцето и кръвоносните съдове: забележимо увеличение на сърдечния мускул и стените на кръвоносните съдове, повишено кръвно налягане, аритмия, задух, коронарна болест на сърцето, тахикардия, инфаркти и инсулти. В допълнение, мозъчната активност намалява: постепенно отслабване на мозъчните клетки, влошаване на вниманието и паметта, нарушена координация на движенията, намаляване на нивото на интелигентност, деменция.

Допълнете негативните ефекти на проблемите с вътрешните органи: киселини, гастрити, язва на стомаха, метеоризъм, хепатит, цироза на черния дроб. Дори баналното увеличаване на натиска често е резултат от пристрастяването към бирата. Така че бъбреците съобщават за претоварване. Лекарите казват, че основният признак за началото на алкохолизма в бирата е невъзможността да се отпуснете или да се съберете с приятели без бира. Ясен показател за фазата, когато е невъзможно да се направи без помощта на нарколог, е ежедневната консумация на бира във всякакви дози, дори в много малки.

Когато се опитва да намали обема или да се откаже от напитката, биреният алкохолик забелязва характерните симптоми на синдрома на махмурлука: треперещи ръце, сухота в устата, главоболие, слабост и потене. Ако няколко глътки бира облекчи състоянието, тогава е време да потърси алтернатива за отказване на алкохола и лечение на зависимостта към бирата.

Победете зависимостта към бирата и твърдия алкохол с капките Алкофитал - отлични резултати при редовна употреба!

Бирата без алкохол е безвредна?

Надписът "0% алкохол" не е съвсем верен. Малък процент алкохол в безалкохолната бира все още е там, той може да достигне до 1,5%. Съответно, редовната консумация на тази напитка води до същите ефекти като пристрастяване към алкохолната бира.

Кой не може да пие бира?

Бирата е строго забранена за деца, включително и за тийнейджъри. Тази напитка премахва хормоналния баланс, пречи на развитието на мозъка и вътрешните органи.

Противопоказана е при бременните жени. Бирата има отрицателен ефект върху образуването на плода и неговия растеж. Дори ако външно детето се роди здраво, пристрастяването на майката към бирата по време на бременност ще се отрази на интелигентността и поведението на бебето.

Необходимо е напълно да се откажат от алкохола и онези двойки, които планират да заченат в близко бъдеще. Дори една бутилка бира на ден може по-късно да повлияе на отклоненията във физическото или психическото развитие на детето. Същото може да се каже и за храненето на бебето с така нареченото "бирено мляко". Митът, че за увеличаване на кърменето трябва да се изпие глътка бира води до смущения в детското тяло. Това със сигурност ще се отрази на по-нататъшното му развитие.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000