0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво заплашва тийнейджъра, който злоупотребява с алкохола?

Ако юношата или девойката често злоупотребява с алкохол, то тя е заплашена от доста сериозни здравословни проблеми

Ако юношата или девойката често злоупотребява с алкохол, то тя е заплашена от доста сериозни здравословни проблеми

Вече се знае, че алкохолизмът сред подрастващите причинява много по-голяма вреда на незрялото тяло, отколкото на възрастните. Етиловият алкохол се намесва в процесите на развитие и формиране на растящ организъм, като грубо ги нарушава. Тийнейджърите обикновено пият по парковете, тайно и бързо - „докато не бъдат хванати.“ За да спестят време и пари, те не си купуват храна. В най-добрия случай хапват чипс или бисквити.

По този начин злоупотребата с алкохол от подрастващите води преди всичко до проблеми със стомашно-чревния тракт. В допълнение, съдържащият се в бирата кобалт (а именно бирата най-често се купува от юноши) може да причини възпаление на стомаха и хранопровода. Въпреки това, кобалтът има най-негативен ефект върху сърдечния мускул на човека: сърцето става отпуснато и престава да изпомпва кръвта нормално.

Също така, консумацията на алкохол заплашва тийнейджърите с появата на функционални нарушения на черния дроб, панкреаса, сърдечно-съдовата система (тахикардия, разширени вени, повишено кръвно налягане), общо намаляване на имунитета.

Сред този букет от болести, най-опасни са нарушения в работата на мозъка и централната нервна система. Редовната употреба на алкохол от подрастващите води до забавяне на общото развитие на интелигентността, паметта, логическото и абстрактното мислене, които се развиват само в юношеска възраст. В същото време страда емоционалната сфера: детето се оттегля, с времето личността се деградира, развиват се и различни отклонения в поведението.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Февруари 2020

Content
LivedaMed2000