0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Колко време след отказването на алкохола човек живее без пиене?

Може ли отказването на алкохола да продължи цял живот, или ще се случи така, че ще трае само няколко месеца?

Може ли отказването на алкохола да продължи цял живот, или ще се случи така, че ще трае само няколко месеца?

Отказването на алкохола зависи от самия човек. В този случай лекарите и близките на алкохолика могат да действат като линейка, която премахва опасни за живота последствия. Но самата причина остава. И нищо не пречи на пациента 2-3 месеца след "почистването" отново да се освободи.

Какво се прави в случаите, в които отказването от алкохола е било временно и човекът е започнал да пие отново?

Блокирайте зависимостта от алкохола или, както често казват "кодирайте" я. Има два метода - психотерапевтични и лекарствени. Психотерапията е насочена към създаването на човек с ясна представа за трезвен начин на живот, както и формирането на негативен образ на алкохола и всичко свързано с него.

Съществуват обаче редица ограничения. На първо място, не всички хора се поддават на внушение, още повече, че в нашата страна някак не е обичайно да говорите с психолог или психотерапевт и да си изливате душата пред него.

Второто е да се прекъсне ценностната система, създадена в резултат на много години прием на алкохол. Тя изисква старателна и продължителна работа.

Наркотичната блокада на алкохолната зависимост е въвеждането на лицето на лекарства, като капките Алкофитал, които значително намаляват стремежа към алкохол. В същото време, това лекарство има несъвместимост с алкохола (ефектът на "торпедо"). Въпреки това, психотерапевтичният компонент на този метод също е много важен. Близкият не само администрира лекарството. Той трябва да обясни на човека какво се случва, защо се инжектира лекарството (това е вид застраховка, която не позволява на човека да пие).


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000