0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Лошото хранене на бременната може да предизвика бъдеща зависимост у детето

Бъдещите майки, които предпочитат сладки и мазни храни увеличават риска от не само затлъстяване, но и от зависимост към наркотици и алкохол на техните бъдещи деца


Диетата по време на бременност може да предизвика зависимост у децата в един по-късен етап Диетата по време на бременност може да предизвика зависимост у децата в един по-късен етап

Това е доказано чрез експерименти с мишки. Малките мишки, които са консумирали много мазни и сладки храни, реагирали бурно на амфетамините в един по-късен период. Това е първият знак за бъдеща зависимост. Д-р Никол Aвена от Университета на Флорида каза: световна епидемия от затлъстяване, причинено от невъздържаност в яденето, в крайна сметка може да доведе до епидемия от алкохолизъм и наркомания. Що се отнася до връзката, не е имало разлика в това дали се използва захар, фруктоза или захароза. Също така стана ясно от проведените изследвания, че чрез майчиното мляко може да се предават някои вещества, които може да направят детето наркоман (увеличава се чувствителността на мозъка към наркотични съединения и алкохол). Мазнините и захари в диетата, които детето приема чрез организма на майка си, или чрез кърмата променя действието на системата за възнаграждение - в това била и причината по-мазните и сладки храни да отключват една бъдеща зависимост към алкохола или наркотиците.
Освен това стана ясна още една любопитна подробност. Проучване на младите хора, които употребяват алкохол, се концентрира върху това дали първият път, в който са опитали алкохол има някаква връзка с една бъдеща зависимост от алкохола. Преди това експерти многократно са заявявали, че колкото по-рано човек се опитва алкохол, толкова е по-висок риска от алкохолизъм.
Сега, учените са фокусирани върху ранната употреба на алкохол и поведенчески проблеми като тютюнопушене, употреба на марихуана, травми, сбивания, лош успех и проблеми в семейството сред 15-годишните.
Присъдата е: възрастта, на която хората за първи път опитват алкохол не е толкова критична, за разлика от възраст, когато той за пръв път се напива. Затова употребата на алкохол трябва да бъде ограничена още в най-детска възраст, както и да се извършва чест контрол върху подрастващите.

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Януари 2020

Content
LivedaMed2000