0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Митове за полезността на алкохола - потвърждение и факти


Митове за полезността на алкохола - потвърждение и факти

Въпросът за ползите от малките дози алкохол остава спорен

Често можете да чуете, че умерената употреба на алкохол подобрява сърдечно-съдовата система, стимулира метаболизма и е безвредна.

Това съвсем не е така. Днес, след много проведени тестове и изследвания става ясно, че човек е по-добре да не пие никакъв алкохол, отколкото да пие малко алкохол. Защо? Защото винаги съществува вариант, при който употребата на алкохол да се превърне в злоупотреба с алкохол.

За да не се случи това, поръчайте и ползвайте капките АЛКОФИТАЛ. Те са единственото ефективно и работещо средство, което се справя със злоупотребата с алкохола.

Капките АЛКОФИТАЛ въздействат върху центъра за зависимости в мозъка. Това въздействие се изразява в намаляване на дневните дози алкохол, до пълното му отказване

Някога чували ли сте израза „като косъм от куче върху рана", когато става дума за пиене? Това произхожда от старо шотландско вярване, според което ако вземете косъм от куче, което ви е ухапало и го сложите върху раната, това би предотвратило да се случат лоши неща и усложнения с ухапаното. Например, няма да ви хване бяс, или раната няма да се инфектира.

Когато става дума за пиене, "косъм от куче" означава, че на следващия ден, ако ви мъчи махмурлук, трябва да пиете едно малко, и ще се оправите. Уви, и това твърдение, както и вярването, че косъма от кучето пази от бяс, не е вярно и няма никаква истина в него.

Кои са другите митове и неистини за алкохола?

Помощ при настинка

Алкохолът във всякаква доза води до хипоксия - липса на кислород в тъканите, което означава, че намалява имунитета. Следователно хората, които пият, боледуват по-често.

Организмът може сам да се справи с настинката. Можете да му помогнете с топъл чай от малини и витамин С.

Облекчава умората

Етанолът има парализиращ и инхибиращ ефект върху мозъчната кора, създава илюзията за активност и не облекчава умората.

bezpokoistvo.jpg

За да облекчите умората е по-добре да превключите вниманието, променяйки дейностите, да се разходите или да се наспите добре.

Облекчаване на стреса

Алкохолът само притъпява чувствата временно, а стресът не отива никъде. В борбата срещу него ще помогнат капките СТРЕСОВИТАЛ, съчетани с лека физическа активност и здравословна диета.

Нормализиране на кръвното налягане

При алкохолна интоксикация кръвното налягане намалява и след отрезвяването става още по-трудно, да не кажем почти болезнено. Алкохолът за кратко разширява кръвоносните съдове, тогава се получава обратният ефект - спазъм и повишено кръвно налягане. (тук може да се каже нещо за Артеровитала, ама да не вземат да се объркат хората от толкова много реклами, затова само линк)

Подобряване на съня

Алкохолът въвежда в наркотичен сън, от който може да се развие пристрастяване, което в крайна сметка води до безсъние.

Отстраняване на радиацията

За отстраняването на радиацията има специални препарати. Радионуклидите се натрупват в организма на определени места, а алкохолът, свързвайки се с тях, ги преразпределя по цялото тяло. Тоест, преди това са засегнати определени органи, а след радиацията и употребата на алкохол - цялото тяло, както вече стана ясно. И е опасно да отслабите още повече организма, след излагане на радиация, като му предложите алкохол.

Разреждане на кръвта, предотвратяване на кръвните съсиреци

Молекулите алкохол, попадайки в кръвта, изтеглят вода от тъканите. В кръвоносната система остава повече вода и кръвта се втечнява, но това е краткосрочен ефект. След половин час етанолът започва да се разгражда. За да премахне максималното количество токсини, тялото използва цялата налична вода, което води до сгъстяване на кръвта, намаляване броя на червените кръвни клетки и образуване на кръвни съсиреци.

hard.jpg

Или иначе казано - алкохолът има точно обратния ефект, не само в този случай, но в цитираните по-горе "истини" за употребата на алкохол.

Затопляне при охлаждане

Алкохолът причинява разширяване на подкожните съдове, които интензивно отделят топлина към околната среда. Това причинява временно усещане за затопляне, но всъщност телесната температура намалява. Такава самозаблуда е опасна.

Опитът да се стоплите със спиртна напитка може да ви коства живота!

Подобряване на настроението

Пияният човек губи контрол над себе си, изпада в безразсъдно настроение, става безумен. Това състояние се бърка с добро настроение. Ако се нуждаете от алкохол, за да подобрите настроението си, може да сте развили пристрастяване и трябва да започнете веднага да употребявате билковите капки АЛКОФИТАЛ.

Когато вече е налице една по-изразена зависимост към алкохола, капките АЛКОФИТАЛ ще помогнат да се преодолее неудържимото желание да се пие алкохол. Освен всичко друго, капките АЛКОФИТАЛ имат лек релаксиращ ефект върху организма на пиещия. Това ще рече, че те успокояват човек, и по този начин предотвратяват ефективно една бъдеща, дълговременна злоупотреба с алкохол.

Етанолът е мощен депресант, приемът на който води до нарушена мозъчна функция. Ползите от алкохола са мит. Дори червеното вино, което има антиоксидантни свойства, не дава положителен ефект в горните случаи, но действа като обикновена напитка при честа и прекомерна употреба.

И ако тук стана въпрос само за митовете и неистините, свързани предимно с употребата на алкохол и ефекта върху здравето на човека, нека разберем някои откровени неистини и за самия алкохол.

Бирата е по-малко опияняваща от другите алкохолни напитки

Факт е, че един галон бира, една чаша вино от или един коктейл, съдържат еднакво количество алкохол. Затова и всички те са еднакво опияняващи. Всяка алкохолна напитка се счита за стандартна напитка, съдържаща приблизително същото количество алкохол.

alkoholizam.jpg

Смесването на бирата с алкохолни напитки няма да ви напие чак толкова много

Това е категорична неистина. Ако смесите бира с водка, не само ще се напиете по-бързо, но това може да ви накара да прегърнете рано-рано тоалетната чиния.

Студени душове, чист въздух и горещо кафе ще ви помогнат да изтрезнеете

Докато душовете, чистият въздух и горещото кафе може да накарат човек да се почувства малко по-свежо, то нито едно от тези неща няма да отрезви пияницата. Само времето може да помогне на човек да изтрезнее. На организма му е нужен приблизително един час, за да елиминира алкохола от една напитка. Вярно е онова, което казват: „Дайте на пияния чаша кафе и всичко, което ще имате, е един буден пияница".

След като се абсорбира в кръвта, алкохолът се преработва от бъбреците, белите дробове и черния дроб. Ето защо почивката при махмурлук е от голямо значение.

Всеки реагира на алкохола по един и същ начин

Съществува гигантски мит, че това, което работи за едно, работи за друго, когато става въпрос за почти всичко. Но, хората, както знаем, са различни.

Може да има много фактори, които могат да повлияят на реакцията на даден човек към алкохола - телесно тегло, метаболизъм, ниво на толерантност, пол, химия на тялото, ако трябва да назовем няколко. Също така, може да има различни генетични фактори, които оказват влияние как точно хората реагират на употребата на алкохол.

Затова е по-добре да сте умерени, когато става дума за алкохол. А ако сте достатъчно силни психически - най-добре е изобщо да не употребявате спиртни напитки, както и да не вярвате в глупостите, които се говорят за употребата на алкохол.

www.verywellmind.com

 


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020