0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Мястото, където живеете, може да повлияе колко алкохол пиете

Според ново проучване на Катедрата по гастроентерология в Университета на Питсбърг, хората, живеещи в относително по-студени райони, където има по-малко слънчева светлина, пият повече алкохол

Според ново проучване на Катедрата по гастроентерология в Университета на Питсбърг, хората, живеещи в относително по-студени райони, където има по-малко слънчева светлина, пият повече алкохол

Едно проучване наскоро публикувано в списание Hepatology, установи, че тъй като температурата и намаляване на количеството на слънчева светлина, използване на алкохол се увеличава.

Климатичните фактори също са свързани с злоупотребата с алкохол и разпространението на предизвиканото от алкохол чернодробно заболяване - една от основните причини за смъртта на пациентите, които пият твърде дълго.

„Много хора предположиха, че това е така, но никой все още не е дал научна основа за това. Защо пият толкова много в Русия? Защо хората пият много и в Уисконсин? Всички си мислят, че там е студено. Но не можахме да намерим нито един документ или проучване, свързващо климата със злоупотребата с алкохол или с алкохолната цироза на черния дроб.

Това е първото проучване, което показва, че в целия свят, и по-специално в Америка, в по-студените региони и региони с по-малко слънчева светлина, алкохолът се консумира повече и съответно чернодробната цироза е по-често срещана, ” казва водещият автор Raymon Bataller. (Рамон Баталер).

Алкохолът е вазодилататор - увеличава притока на топла кръв към повърхността на кожата

Там има много температурни сензори, така че пиенето на алкохол може да увеличи чувството на топлина. В Сибир това може да бъде приятно усещане, но не и в пустинята Сахара.

Употребата на алкохол също е свързана с депресия, която се увеличава с намаляването на количеството слънчева светлина и увеличаването на охлаждането

Използвайки данни от Световната здравна организация, Световната метеорологична организация и други бази данни, групата на Баталер открива ясна отрицателна корелация между климатичните фактори (средна температура и слънчево време) и консумацията на алкохол. Учените са взели предвид общото потребление на алкохол на глава от населението, процентът на населението, което консумира алкохол, и честотата на случаите на злоупотреба с алкохол.

Изследователите също така откриха доказателства, че климатът допринася за увеличаване на честотата на цироза на черния дроб. Тези тенденции са наблюдавани както при сравняване на различни страни по света, така и при сравняване между страните в Съединените щати.

„Важно е да се подчертае, че има много фактори, които нарушават резултатите. Опитахме се, доколкото можем, да вземем под внимание тези фактори, например, религията и как тя влияе върху консумацията на алкохол ”, казва водещият автор на изследването.

Тъй като повечето араби, живеещи в пустинни региони, не пият алкохол, е важно да се провери дали тази тенденция продължава с изключването на мюсюлманските страни. Също така в Юта съществуват правила, които ограничават консумацията на алкохол, което също трябва да се вземе предвид.

При анализа на разпространението на цирозата изследователите трябваше да вземат предвид и фактори, които биха могли да влошат ефекта на алкохола върху черния дроб - вирусен хепатит, затлъстяване и пушене.

Проучването също така предполага, че различни политически инициативи, насочени към намаляване на алкохолизма и разпространението на цироза на черния дроб, трябва да се съсредоточат върху специфични географски области - където проблемът с употребата на алкохол е най-силно изразен.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000