0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Начин на живот без алкохол

Трезв начин на живот означава, че човек трябва да изостави всеки вид алкохол? Или можете да пие, докато спазва някаква норма?

Трезв начин на живот означава, че човек трябва да изостави всеки вид алкохол? Или можете да пие, докато спазва някаква норма?

Ако човек е диагностициран с "алкохолизъм", тогава трябва да се откаже от алкохола. По възможност завинаги. Дори и от безалкохолната бира - защото миризмата, вкусът на напитката, видът на бутилката предизвикват стимулиращ ефект, човек се чувства леко опиянен. Мозъкът започва да „си спомня“ и се случва срив.

Задължителното лечение се предвижда със закон само в случаите, когато лицето стане обществено опасно. Междувременно човек е нормален, никакво насилие не е допустимо. При лечението на алкохолизъм, като много сериозно заболяване, мотивацията на самия пациент, неговото вътрешно отношение към лечението и благоприятният изход са изключително важни. Ако няма мотивация, няма да има ефект, независимо от това как се опитват роднините и роднините на пиещите.

Алкохолизмът е сериозно заболяване, в развитието на което играят роля множество биологични и социални фактори. Например, ако човек има генетична предразположеност към развитие на алкохолна зависимост - когато тялото има липса на алкохол-разграждащ ензим - тогава, като започне да пие, той може да спечели 2-ри етап алкохолизъм в рамките на 2-3 месеца. Затова специалистите трябва да се справят с този проблем. Близките трябва да подхождат внимателно по време на така наречените сухи периоди. Те трябва да помагат на отказващите се, защото за тях това е една най-трудните ситуации.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000