0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Невролозите казаха до какво води махмурлукът


Университетът в Бат, съобщава mail.ru News, анализира как махмурлукът заради препиване с алкохол влияе върху изпълнителните функции (ключови когнитивни процеси)

Тези функции включват набор от процеси на високо ниво, които ви позволяват да планирате текущи действия в съответствие с общата цел, да променяте реакцията в зависимост от контекста, избирателно да обръщате внимание на необходимия стимул, превключване на вниманието, запомняне на информация от различни източници.

Проведен е експеримент с участието на 35 доброволци на възраст 18-30 години. Всички те са били в състояние на махмурлук поне веднъж месечно.

Капките АЛКОФИТАЛ предотвратяват неприятните последствия от махмурлука, като помагат за отказване на алкохола. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

Доброволците преминаха две проверки на основните изпълнителни функции - в трезво състояние и по време на махмурлук. Така се стигна до следното: състоянието на махмурлук имаше изключително негативно влияние върху всички изпълнителни функции. На следващата сутрин, след злоупотребата с алкохол, доброволците показаха трудности при запазването на информацията в краткосрочна памет.

За тях също беше трудно да се справят с многозадачността (например да запомнят телефонен номер, докато пиша текстово съобщение, което трябва да изпратят). Плюс това, доброволците на фона на махмурлука, допуснаха множество грешки в задачите, изискващи гъвкавост на ума, бързо превключване на вниманието и вземане на решения, съсредоточаване върху целта.

За да се смекчи въздействието върху махмурлука, ще помогне и специално подбрано меню

Индийски експерти от Института по химическа технология в Мумбай са идентифицирали идеално средство срещу махмурлук, което перфектно премахва следите от алкохол, като повишава активността на два ензима. Според тях кокосовият сок, крушата и лаймът (коктейл от 10% сок от кокос, 25% сок от лайм и 65% сок от круша) заедно със сирене, домати и краставици помагат на тялото бързо да преодолее махмурлука, пише "Российская газета".

Известно е, че когато етанолът навлезе в тялото, той се превръща в ацеталдехид. Натрупването на ацеталдехид предизвиква махмурлук. Следователно, тази връзка трябва да бъде премахната. Ензимите, алкохолната дехидрогеназа и алдехиддехидрогеназата могат да унищожат ацеталдехида, но не винаги действат достатъчно бързо.

Експеримент, включващ 15 души, позволи да се определи идеалния състав за коктейл против махмурлук, който активира ензимите съответно с 23% и 70%. В допълнение към коктейла, комбинацията от сирене и зеленчуци спасява доброто благосъстояние при махмурлук. Полезни са още мътеница, пшеница, джинджифил, фурми, какао. За разлика от тях кафето удължава махмурлука. По-добре е да го замените с чай. Най-добре зелен чай.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000