0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Невролозите казват как да се предотврати развитието на алкохолизъм


Невролозите казват как да се предотврати развитието на алкохолизъм

Учените от медицинският университет в Южна Каролина казват как може да се помогне на зависимите от алкохола хора, съобщава Medical Express

Прекъсването на сигналната стресова система в мозъка (свързано с емоционално и мотивационно поведение) ви позволява да се справите с прекомерната консумация на алкохол. Известно е: хората, които злоупотребяват с алкохол в младостта си, имат 10-кратно повишен риск от развитие на алкохолизъм в бъдеще. И учените разбраха как да им помогнат. 

Един от сигурните начини да се спре алкохолизмът са капките Алкофитал. Те предизвикват непоносимост към алкохола, което води до плавно спирани и пълно отказване от алкохола

 

Под прекомерна консумация на алкохол те означават пиене на алкохол и достигане на нетрезво състояние за два часа. Това са четири стандартни напитки за жена или пет напитки за мъж. Напитката се определя като около една кутия бира или чаша вино. Известно е, че тялото има система от опиоидни рецептори. Тя стои зад приятните усещания, произтичащи от употребата на алкохол или наркотици.

В тази система обаче има група каппа-опиоидни рецептори (разположени в амигдалата), които не са отговорни за удоволствието. Напротив, те причиняват дистрес. Тази група рецептори се активира, когато приятните усещания за алкохол преминават и започва периодът на отнемане или известен като махмурлук (главоболие, човек се чувства като болен, влошава се настроението). Също така тези рецептори стават уместни, когато пиенето се дължи на отрицателно емоционално състояние. Учените са открили: "изключване" на каппа-опиоидната група рецептори, позволява да се намали количеството консумиран алкохол, което беше доказано чрез експеримент с мишки.

Американският национален институт за злоупотреба с алкохол и алкохолизъм установи, че алкохолната зависимост е свързана с неправилното функциониране на мозъка, което обикновено помага за контрола на консумацията на алкохол, пише Big News Network.

Известно е, че сложното поведение, включително емоционални реакции като тревожност и мотивация, се регулира от външните слоеве на мозъчната кора. Същите области са отговорни за вземането на решения. За разлика от други пристрастяващи вещества, алкохолът произвежда различни ефекти върху мозъка.

Известно е, че съвременната психо терапия против алкохолизъм не може да се похвали с висока ефективност. В 50% от случаите хората се връщат към алкохола. Невролозите са сигурни: изследване на мозъка и нервните характеристики на алкохолиците ще помогне да се намерят по-ефективни методи на лечение.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020