0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Порицанието на чуждото пристрастяване - показател за наличието на подобни проблеми


Колкото повече осъждаме чуждото пристрастяване, толкова по-зле. Понякога соченето с пръст на зависим човек прикрива собствените ни недостатъци.

А в повечето случаи нашето собствено поведение се доближава до онова, което осъждаме.

Тази на вид странна емоционална спирала има за цел да покаже колко внимателно трябва да се извършва разговора със зависимите хора за тяхната зависимост.

pristrastiavane.jpg

Защото, понякога така се случва, че осъдителното отношение нанася повече вреди, отколкото онова, което осъждаме или критикуваме...

Окуражаването е лошо за зависимите хора - всички знаем това. Но, понякога осъждането още повече влошава положението...

Обществото разглежда като сериозен проблем пристрастяването към алкохола, наркотиците хазарта. Напоследък не се гледа с добро око и на такива зависимости като зависимост към храна, интернет, видео игри, здравословно хранене дори! Но, какво е това? Кога хората станаха толкова вманиачени? И защото по-често сме склонни да осъждаме, вместо да подходим към проблема със съпричастност и разбиране?

Всеки човек е абсолютно зависим от различни неща (други хора, различни навици, забавления, храна и т.н.). Хора без пристрастявания просто не съществуват.

Но какво можете да посъветвате алкохолиците, геймърите и пушачите? Разбира се, веднага ще им предложите подходящо лечение (кодиране, прилагане на хипноза, употреба на различни лекарства, психотерапия, живот в гората). И ако всичко това не помогне - дълго заточение на Марс, вероятно. Но защо тогава нищо от това, което правим, не променя съществено зависимият? Защо? Защото в действителност проблемът не е в това, което правят хората, а че определено поведение се счита за неморално и осъдено от обществото.

Началото на зависимостта е резултат от неудовлетворени нужди.

Всъщност наличието на пристрастяване е съвпада с появата на неудовлетвореност. Човек не може напълно да задоволи нуждите си, започва да търси изход от ситуацията и не винаги взема правилното решение. Често той намира утеха в пушенето, пиенето на алкохол или нездравословната храна в големи количества. След това първо се формира лошият навик, който малко след това се превръща в зависимост.

Колкото повече обществото осъжда зависимите хора, толкова по-малко вероятно е те да се подобрят. Осъждането не винаги е отворено по естество, а да се счита, че всяко действие е погрешно, е да зачеркнем съществуването на човека като вид.

Вместо да осъждате, трябва да се опитате да разберете причината за действията

В края на краищата лошите навици по всякакъв начин са заместител на истинските нужди. Можете да направите мануален мускулен тест, който ще ви помогне да разберете тайните на човешката душа. Работейки с емоционалната страна, осъзнавайки това, можете да преодолеете разрушителната си зависимост. Защото, колкото и да е странно, човешките мускули реагират не само на външни дразнения, но и на вътрешни, дълбоколичностни вълнения и емоционални несгоди. Защо ли? Защото повечето болести, както и зависимости, се появяват от проблем с нервите. А нервите работят в тясно сътрудничество с мускулите.

Нямаме за цел да ви убеждаваме, че пушенето, пиенето на алкохол, хазартът е нещо добро. Любовната зависимост често причинява по-големи вреди от хранителната и алкохолна зависимост. Но забраната само изостря и без това вече трудното положение.

Отървете се от вашата зависимост към алкохола или помогнете на ваш близък с капките Алкофитал

Първото нещо, което специалист в областта на хомеосинергичната медицина съветва, е да се премахнат всички табута и ограничения. Човек трябва да знае, че ако реши да пуши, никой няма да го спре.

Но при едно условие...

По време на тютюнопушенето той не бива да се разсейва от външни фактори. Просто вземете цигарата и се насладете на процеса. Табуто повишава желанието за никотин, възможността за свободен избор го намалява. Това се отнася и за всички други типове зависимости.

Убеждението за пристрастяването на някой друг - показател за наличието на подобни проблеми.

zavisimost.jpg

Много хора признават, че наистина харесват пушенето или пиенето на алкохол. Това им помага да се отърват от стреса и за известно време да забравят за проблемите. Въпреки това, роднини или близки хора започват да осъждат човека. Но има ли някой право да се бърка в живота на някой друг и да поеме ролята на съдия? Докато човек се чувства като осъден, той никога няма да поеме по правилния път.

Докато разделяме света на две половини, виждаме Господ във всичко, което мислим, че е правилно, и не забелязваме в човека със сериозна болест и зависимост, ние се държим като луди.

Ако мислим, че действията на някой са погрешни, според нас е необходимо да намерим в себе си онова, което е в него, да видим собственото си отражение.

Разгледайте себе си, разпознайте собствената си зависимост. В живота няма съвпадения. Среща с такъв човек е знак, че е време да обърнем внимание и на собствените си действия.

Ако съпругът често пие алкохол, показва агресия, демонстрира неподходящо поведение, тогава защо аз (или вие) трябва да се държа по същия начин? Аз съм ядосан или неадекватен? Какви са лошите ми навици? Няма смисъл да се каже, че той е „като поставен в бутилка", а аз не пия алкохол.

Ако прилагаме правилото на Огледалото, ако разпознаваме себе си в зависимия човек, това означава, че се развиваме. Ако ние се променим, хората, които са близо до нас, също ще се променят, искайки от себе си да станат по-добри. Случи ли се това, изчезват и причините да бъдем, или просто да действаме като пристрастени.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000