0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Предупредителни етикети намаляват консумацията на алкохол


Предупредителни етикети намаляват консумацията на алкохол

Канадските учени доказаха: ярките етикети, разкриващи потенциалните опасности от алкохола, поставени върху бутилките с алкохол, правят тези продукти по-малко привлекателни

За целта беше проведено проучване, в което взеха участие 2049 души. Ярки етикети с текстови обяснения от три вида бяха поставени върху бутилки бира, вино и спиртни напитки (общо 300 000 бутилки).

Първият текст обяснява научно обоснованата връзка между алкохола и рака. Вторият представлява препоръките на правителството за запазване на националните традиции в консумацията на алкохол, третият - броя на порциите (напитките), които имат най-малко разрушително въздействие върху организма.

Канадските лекари не съветват жените да пият повече от две малки напитки, а мъжете - повече от 3 малки напитки седмично. Плюс това, два дни в седмицата хората обикновено трябва да се въздържат от алкохол.

Капките АЛКОФИТАЛ правят въздържанието от алкохол постоянно. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

Оказа се, че ярките етикети намаляват продажбите на алкохолни напитки с 6,9%. В същото време Университетът в Онтарио установи, че надписът за умерена традиционна употреба на алкохол върху етикетите води до трикратно намаляване на търсенето на алкохолни напитки. Така стана ясно, че етикетите, които мотивират хората да пият по-малко алкохол, или изобщо да не пият никакви алкохолни напитки, наистина работят. работят.

Според експертите предупрежденията на етикетите позволяват на употребяващите алкохол да разберат, че алкохолът заплашва със загуба не само на здравето, но и на живота.

Последните проучвания в Университета в Южна Калифорния показаха, че хората, които пият по една бира или чаша вино дневно, са заплашени от ускорено стареене на мозъка, пише The Daily Mail. Направен е анализ на резултатите от изследване на мозъка на 1000 човека на възраст 45-81 години, като се взе предвид консумацията на алкохол и тютюнопушене.

Оказа се, че лошите навици водят до негативни промени. Учените определят възрастта на мозъка чрез ЯМР сканиране. Това даде възможност да се установи, че хората, които редовно пият алкохолни напитки, имат по-остарял мозък от хората, които не пият алкохол или го пият много рядко.

Всяко допълнително питие на ден е свързано с увеличаване възрастта на мозъка с 0,02 години. Що се отнася до тютюнопушенето, всяка допълнителна година, през която човек пуши пакет на ден, дава увеличение на възрастта на мозъка с 0,03 години.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020