0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Рекламите на алкохол подтикват към пиене

Тийнейджърите пият, защото така показват, че са пораснали, изразяват своята индивидуалност и независимост от родителитеПият обаче и защото това е престижно - нали виждат рекламите на алкохол.
Според българския закон има различни норми за рекламиране на високоградусови и нискоградусови напитки, но има и вратички за заобикаляне. Клипове колко е хубаво да се пие бира свободно вървят по телевизиите например.
Няма съмнение, че рекламите влияят на тийнейджърите - подтикват ги и да пият, и да изберат какво да пият. Американски учени проведоха мащабно изследване и резултатите потвърдиха пряка взаимозависимост между гледането на реклами на спиртни напитки и пристрастията на младежите към алкохол. Те са анкетирали момичета и момчета на възраст между 13 и 20 години в САЩ. Питали са ги какви предавания гледат, колко често, какви напитки и в какви количества предпочитат. После са съпоставили техните отговори с броя на рекламите на алкохол, показвани по различни тв канали в това време.

Изследователите твърдят, че тийнейджърите, които гледат малко телевизия и не виждат такива реклами, пият по-малко или изобщо не употребяват алкохол


Малко означава около 14 чаши бира на месец. Младежите, които редовно виждат реклами на алкохол, пият повече. Средната статистика е, че 300 реклами месечно водят до 33 изпити чаши бира за същия период.
Колкото по-често тийновете виждат реклама на алкохолни напитки, толкова по-значителна се оказва тяхната персонална статистика на изпитото. Някои от анкетираните стигали 200 чаши бира на месец.
Изводът на учените е, че наистина трябва да има строг законов регламент за рекламите, подтикващи към употреба на алкохол, и още по-строг контрол за спазването му. Това са задължения на държавата, но вие като родители може поне в моментите, когато сте с тийна и телевизорът работи, под благовиден повод да превключвате на друг канал,като започнат рекламите, съветват американските учени.
Този зрителски номер не е неизвестен, затова ще забележите, че в най-гледаното време двете най-големи български телевизии пускат рекламите си в едни и същи моменти. Но опитайте, нямате много полезни ходове като родители, за да пазите тийн от реклами.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2019

Content
LivedaMed2000