0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Рискови фактори на зависимост от алкохола


Рискови фактори на зависимост от алкохола

Комбинация от генетика, фамилна анамнеза, околна среда и проблеми с психичното здраве може да допринесе за това дали човек да развие злоупотреба с алкохол

И все пак, как тези условия влияят на риска на индивида, не е напълно изяснено.

Някои имат всички тези рискови фактори, но никога не развиват зависимост към алкохола, докато други може да нямат очевидни рискови фактори, но въпреки това се борят със злоупотребата с алкохол.

Потърсете помощ при алкохолизъм

Един от сигурните начини да се спре алкохолизмът са капките Алкофитал. Те предизвикват непоносимост към алкохола, което води до плавно спирани и пълно отказване от алкохола. Поръчайте ТУК!Някои фактори, за които се смята, че допринасят за риска от развитие на алкохолно разстройство или алкохолна зависимост, включват:

Околна среда : Децата, които са отгледани от родители, които редовно пият алкохол, може да са по-склонни да участват в това поведение сами, отколкото децата, които са отгледани в домове, в които злоупотребата с алкохол е нещо непознато. Други влияния върху околната среда могат да включват поведението на връстници, братя и сестри и други членове на семейството.

Лицата, които са били малтретирани, пренебрегвани или изложени на повтарящи се случаи на домашно насилие, са изложени на по-висок риск от развитие на проблеми, свързани с алкохола в бъдеще.

Генетика : Влиянието на генетиката остава неясно, но изследователите отбелязват, че фактори, включително по-висока толерантност към алкохола, жажда за алкохол и склонност към пристрастяване към алкохола, могат да бъдат предадени от родителите на децата. Учените изчисляват, че гените представляват между 40-60% от риска за пристрастяване на човек във връзка с фактори на околната среда.

Физиологични разлики, свързани с пола и етническата принадлежност: Наред с генетиката има и други биологични фактори, които могат да повлияят на риска от пристрастяване на човек. Изследвания на въздействието на алкохола върху членовете на различни етнически групи са открили, че някои могат да бъдат предразположени да пият по-малко поради ензимни разлики в способността на организма да метаболизира и елиминира алкохола. Например, много азиатски субпопулации страдат от зачервяване на кожата, главоболие, гадене и други дискомфортни симптоми при консумация на алкохол. Що се отнася до пола, жените са по-уязвими към неблагоприятните последици от употребата на алкохол, отколкото мъжете.

Психично здраве : Хората с основни проблеми с психичното здраве (напр. депресия и тревожност), които използват алкохол за самолечение, са изложени на по-голям риск от развитие на алкохолна зависимост от тези без предварително съществуващи заболявания. Приблизително 43,4 милиона възрастни на възраст 18 и повече години са преживели някаква форма на психично заболяване през 2015 г. От тях 8,1 милиона са имали и нарушение на употребата на вещества, като наркотици и алкохол. Докато и двете нарушения обикновено се срещат заедно, не винаги е ясно дали едното е задължително предшественик на другото или други подобни фактори допринасят за тяхното независимо развитие.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020