0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Възстановяване на организма след отказване на алкохола


Минимум година ще се възстановява тялото ви слд като спрете алкохола

Ако вие или вашите близки решите и успеете да спрете изведнъж употребата на алкохол в големи количества, трябва да знаете, че в тялото ви ще се случат доста промени. Може да изглежда, че човешкото тяло се възстановява много бързо, а самото здравословно състояние се подобрява сравнително добре. За съжаление обаче всичко това се случва по различен начин.

Лекарите наричат такова състояние "синдром на отказ от алкохолни напитки". Ако алкохолът се откаже рязко, човек може да не се чувства много добре. През този период в тялото на бившия алкохолик постепенно се възстановява дейността на много органи и системи, които са престанали да функционират на фона на ежедневна злоупотреба с алкохолни напитки.

Отслабеното от продължителните запои тяло ще се върне към нормалното си функциониране след около година. Душевното състояние обаче се нормализира след по-дълъг период, дори ако човека прекара една година без алкохол. Това явление може да се обясни с ефекта на алкохола върху мозъка. Дори не особено активните алкохолици не осъзнават, че пиейки алкохол всеки ден, те унищожават мозъчните клетки. По абсолютно неразбираеми причини обаче след отказ на алкохола лечението на черния дроб е приоритет.

Периоди на възстановяване на тялото

След елиминиране на алкохолната зависимост във всички системи на човешкото тяло започват метаболитни процеси и се възстановява тяхната ефективна работа. След като зависимият от алкохола човек не пие алкохол в продължение на 7 дни, състоянието на кожата му ще се подобри и сънят му ще бъде по-спокоен. Почти винаги пълното отхвърляне на алкохола дава на човека толкова необходимия заряд от енергия и енергичност. Пациентът няма да бъде измъчван от киселини и стомашен дискомфорт.

Когато човек спре да пие, яснотата на мисловните процеси постепенно се възстановява, главоболието изчезва, мозъчната дейност се подобрява, замаяността се елиминира, недостигът на въздух изчезва.

След като мине един месец без алкохол, човек може да отслабне много, тъй като алкохолните напитки са с високо съдържание на калории, а така наречените продукти на алкохолен разпад постепенно се елиминират от мозъчните клетки.

Като се освободи от зависимостта, човекът може да възстанови интимния си живот и емоционалното си настроение. Ако алкохолът напуска кръвта сравнително бързо, то той напуска мозъка едва след 30 дни.

Мерки за възстановяване на тялото след редовна злоупотреба с алкохол

След като човек спре да пие, последствията могат да бъдат много неприятни, тъй като тялото се нуждае от време, за да се възстанови. Без значение колко алкохол се пие редовно, всеки може да се справи със зависимостта, ако използва капките Алкофитал и впрегне цялата сила на волята си. Отказването на алкохол е много важна стъпка.

Спорес специалистите сигурен начин да откажете алкохола са билковите капки Алкофитал

Капките АЛКОФИТАЛ действат върху центъра за зависимости в мозъка, и по този начин първо ограничават, и след това спомагат за пълното отказване на алкохола

Действието на АЛКОФИТАЛ започва да се усеща в края на втората опаковка. АЛКОФИТАЛ има леко успокоително действие, и по този начин предотвратява емоционалната злоупотреба с алкохола.

Когато човек спре да пие, трябва да помисли за бъдещите подобрения, които ще настъпят в живота му. Хората, които с помощта на Алкофитал са се освободили от алкохола, са повдигнали настроението си и са станали сравнително по-активни отпреди. Такива хора могат постепенно да елиминират алкохола, но за тях това е един вид стрес. Затова те определено се нуждаят от психологическа подкрепа от роднини и приятели, които да помагат за ускоряване на възстановяването на организма. И трябва да запомните, че засегнатите от алкохол органи се възстановяват по различни начини и за различно време.

alkohol_neponosimost.jpg

Всеки човек, започвайки да пие алкохол, трябва да помни какви последици ще има това за организма. Почти всички бивши алкохолици първо се питат дали чернодробните клетки могат да се възстановят напълно, след като човек намери сили да не пие. Много интересен е фактът, че този орган има способността да се регенерира. Ако алкохолика промени навиците си и реши да изключи трайно алкохола от живота си, тогава много скоро няма да почувства колко болен е черният дроб. Необходимо е да се опитате да възстановите и прочистите този важен орган.

Капките ХЕПАВИТАЛ осигуряват ефективна грижа за черния дроб - от прочистване до помощ при различни заболявания. Поръчайте сега! Започнете грижата за вашия черен дроб с ХЕПАВИТАЛ още днес!

За да настъпят положителни промени в организма, трябва да се преразгледат принципите на храненето. От диетата е необходимо да се изключат пържени и мазни ястия. Не можете да ядете храна през целия ден, която включва подобрители на вкуса, ароматни добавки и консерванти, които са толкова често срещани днес.

За да се възстанови човек, в диетата му трябва да се включат продукти, които съдържат фибри и витаминни елементи. Това ще помогне за прочистването на черния дроб възможно най-бързо.

Възстановяване на бъбреците, мозъка и панкреаса

Когато човек спре да пие, започва да го боли главата, но този проблем може да бъде решен. Освен това, твърде дългата зависимост от алкохола се отразява негативно върху функционирането на бъбреците. Поради това може да се развие здравословен проблем с този орган, появява се болка в долната част на гърба. На дъното на съд, в който се събира урина, може да се открие утайка. Всички горепосочени проблеми възникват, след като токсичните алкохолни вещества засегнат бъбреците.

Какво е нужно да направите? Всяка сутрин събирайте първата урина в чист прозрачен съд. Оставете за известно време и след това проверете дали се е образувала утайка. Ако има, значи ще е нужно да се направят изследвания и да се разчетат резултатите от нефролог.

Отказът да се пие алкохол ще доведе до пълно възстановяване на бъбречната функция. За да се ускори този процес, трябва да балансирате ежедневната си диета, да водите активен начин на живот, а също така да ходите повече на чист въздух и да изпивате поне два литра вода на ден.

Трябва обаче да запомните, че отказването на алкохола ще изисква вяра в себе си и търпение. Важно е да запомните, че процесите на възстановяване на нормалното състояние на мозъка, например, в почти всички случаи започват около 14 дни след отказване на алкохола.

Билковите капки АЛКОФИТАЛ могат да се дават и без знанието на зависимия. По този начин се постига една дистанционна помощ, която е много ефективна за зависимия към алкохола човек.

Лекарите казват, че ако спрете да пиете алкохолни напитки, които унищожават човешкия мозък, тогава този орган все още може да бъде спасен. Пълно възстановяване може да бъде постигнато за около година. Редовен прием на здравословна храна, повече спорт и по-малко стрес, и човек постепенно обновява тялото си.

Специалистите съветват

След прекратяване на продължителната консумация на алкохол панкреасът трябва да бъде възстановен, тъй като той страда от голямо количество етанол. Най-важното е да не пиете. Затова лекарите препоръчват:

- включете зехтин, свинска мас или риба в ежедневната си диета;
- яжте по-малко, но по-често;
- не комбинирайте продукти, които претоварват панкреаса;
- 30 минути преди хранене изпийте чаша пречистена вода.

За това, което се случва с тялото след всички необходими процедури, човек научава около месец по-късно, но едно е ясно - състоянието му видимо ще се подобри.

Психологическа подкрепа

Някои бивши алкохолици споделят този опит: „За да възстановя психичното си здраве, приемах доста силни лекарства." Но с това не трябва да се злоупотребява, тъй като тези средства имат лош ефект върху централната нервна система.

Билковите капки СТРЕСОВИТАЛ съдържат комплекс от билки, които имат чудесно въздействие върху нервната система. Приемът на СТРЕСОВИТАЛ в рамките на поне три месеца значително ще подобри спокойствието, ще премахне стреса и ще възстанови съня.

По-добре е да не губите време, а да преминете пълен курс на прочистване на черния дроб, жлъчката и дебелото черво с капките Хепавитал. След отказване на алкохола това е най-доброто, което може да направите за своето здраве. Ако черния дроб работи добре това ще се отрази на целия организъм. Защото именно той изпълнява функциите на "пречиствателна станция" на човешкия организъм. И най-важното е да замените алкохола с напитки, които няма да ви навредят.

Източник: meddaily.ru


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000