0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Вредата от алкохола за младите хора е силно подценена


За вредата от алкохола се знае много. Факт е, че истината за сериозните увреждания, които спиртните напитки причиняват, се подценява.

Вредата от алкохола, особено когато се употребява от млади хора, е силно подценена, е мнението на учените. Смята се, че това е проблем, който ще отмине с възрастта. Повечето хора дори не предполагат какво причинява алкохола на младия организъм.

За щетите, които нанася алкохола на подрастващите е посочено в ново проучване, публикувано от учени от Медицинския център в Бостън, в списанието "Изследвания на алкохола и наркотиците".

Въпреки че определени обсервационни проучвания показват някои ползи от умерената консумация на алкохол, те обикновено обхващат хора на възраст над 50 години. Това обаче изключва автоматично всеки, който е починал преди 50-годишна възраст поради употребата на алкохол.

Казано по-просто, жертвите на алкохола не участват в изследването. Според проучването повече от 40% от всички смъртни случаи от употребата на алкохол се срещат преди 50-годишна възраст. Това предполага, че в повечето съвременни научни трудове рискът от консумация на алкохол е подценен, тъй като не се взема предвид пълната възрастова граница, и следователно те не са достатъчно представителни. 

За да предотвратите вредите от алкохола, които може да са фатални за вашето здраве,използвайте Капките Алкофитал. 
Те предизвикват непоносимост към алкохола и ограничават злоупотребата с него!

Учените използват данни, получени от правителствената статистика за причините за смъртта и плащанията за болест от 2006 до 2010 г. в САЩ.

Въз основа на тези данни авторите установяват, че възрастта е важен фактор в смъртността, причинена от злоупотребата с алкохол. Около 35,8% от общия брой смъртни случаи, причинени от употребата на алкохол, са на възраст между 20 и 49 години. И само 4,5% от смъртните случаи са били предотвратени поради употребата на алкохол в тази възрастова група. Възрастовата група над 65-годишна възраст представлява около 35% от смъртните случаи, причинени от алкохол.

dete_alkohol.jpg

Подобна картина се появява, когато изследователите проучват прогнозираната продължителност на живота, съкратена от употребата на алкохол. Оказа се, че консумацията на алкохол засяга най-много хората на възраст 20-49 години (58,4% от общия брой на "изгубените" години), докато във възрастовата група над 65 години е само 15%.

Като цяло, според авторите, техните резултати показват, че младите хора са по-склонни да имат сериозни увреждания на здравето, които да причинят смъртта им, отколкото да се откажат от употребата на алкохол навреме. По-възрастните хора са по-склонни да изпитат някои ползи за здравето от умерената употреба на алкохол, или да го откажат напълно - пак в полза на здравето.

За да се ограничи употребата на алкохол от младите хора, и най-вече - от подрастващите, на бутилките с алкохол, по аналогия с опаковките на цигарите, трябва да има плашещи снимки. Фотографиите нагледно ще обясняват какви са вредите от злоупотреба със спиртни напитки. В много европейски страни кампанията със страшните снимки върху кутиите с цигари има успех. По същата логика се предполага, че визуалните предупреждения ще загрозят красивите бутилки с алкохол. Често младите хора са привлечени от ефектните етикети, а не толкова от съдържанието на бутилката.

Разбира се, по отношение на предупрежденията върху етикетите на бутилките с алкохол има противоречия. Малко вероятно е подобна инициатива да е толкова ефективна, колкото в случая с цигарите. Защото всеки пушач знае със сигурност: никотинът е отрова. И картинките потвърждават тези знания. Но малко хора ще са съгласни с ужасната картина или с надпис върху бутилка светло сухо вино, например, или елитен ликьор. Подобни предупреждения може да има върху бутилките с евтина водка, ракия или бира. Това от друга страна ще е дискриминация спрямо производителите на алкохол. Поради тази причина най-ефективни в борбата с лошите пороци при младежите ще са регулярните лекции за това какво може да причини редовната употреба на алкохол. Тези лекции могат да бъдат изнасяни от популярни и близки до младежката култура лица.

И не на последно място. Много певци и актьори се включват без проблем (и срещу високо заплащане, разбира се) в реклами на алкохол. По същата логика е възможно да се направят кратки послания в обратната насока - колко вреден е алкохола, какви поражения нанасят цигарите и какво ще се случи ако човек се откаже да употребява алкохол или да пуши цигари. Личният пример е важен, а подрастващите обичат да взимат пример от лица, които чувстват близки.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000