0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Зависимост от алкохол - случва се внезапно, минава трудно


При зависимост от алкохол Алкофитал помага ефективно

Редовната употреба на билковите капки Алкофитал е направила от много заклети пияници трезвеници и достойни за уважение хора.

Капките Алкофитал могат да бъдат употребявани самостоятелно от хората, които имат зависимост от алкохола, но може да се дават и тайно.

Прекомерната любов към алкохолните напитки е бичът на съвремието. Обикновеният човек, който пие, не е в състояние да контролира своите думи, действия и работа, не може да съществува съвместно в обществото на нормалните хора.

Зависимостта към алкохола може да се развие неусетно, затова е важно да разберем какво е алкохолизъм, за да можем да различим алкохолика от нормалния човек, да знаем какви видове зависимости съществуват и как да помогнем на свой близък да се откаже от алкохола.

Какво е алкохолна зависимост?

Човек, който обича да прекара вечерта в добра компания с чаша вино или бира, не може да бъде наречен алкохолик или да бъде заподозрян в зависимост от алкохола. Ако обаче такова забавление се случва редовно от ден на ден, има причина за развитието на зависимост.

Какво се счита за алкохолизъм:

  • физическа зависимост от алкохола;
  • появата на неустоимо желание да се пие алкохол;
  • неподходящо поведение;
  • немотивирана агресия към другите.

Лекарите смятат, че алкохолизмът е вкл. психично заболяване, с което е много трудно да се справим без помощ. Дългите запои водят не само до умствена деградация на индивида, но имат и пагубни последици за организма.

Пиянството е една от основните причини за увреждане на черния дроб, мозъка, нарушения на репродуктивната и сърдечно-съдовата система на организма.

Има три етапа алкохолизъм, всеки със своите характеристики

Психически

Пристрастяването се развива, когато пиенето на алкохол започне да се превръща в навик. Лицето започва редовно да пие, за да се отпусне след работен ден или да си повдига настроението с алкохол при всяка среща с приятели.

Постепенно навикът се превръща в пристрастяване, става трудно човек да се справи без пиене. Лицето не знае как да се държи с приятелите, какво да прави след работа. Учените смятат, че психичните причини са чест фактор за развитието на бирен алкохолизъм.

Физически

Това е продължение на психологическата зависимост. Тялото постепенно свиква. Няма ли алкохол, появяват се симптомите на алкохолна интоксикация, психиката постепенно се нарушава, човекът спира да контролира дозата и пие алкохол до последно. На този етап има доста проблеми. Ако здравият човек след голямо количество алкохол сутрин изпитва отвращение към него, тогава алкохоликът ще си набави допълнителна доза, която да "подобри здравето му". Независимо да спрете да пиете на този етап все още е възможно, но е много трудно.

Редовният прием на Алкофитал прави отказването на алкохола лесно на всеки етап.

alkoholisam.jpeg

Социален

Пикове на устойчивост към алкохол. Хроничният алкохолик вече има скокове на високо кръвно налягане, тремор в крайниците, сърдечният ритъм е нарушен, има и симптоми на психоза. Такива промени се наричат ​​разграждане на алкохола. На този етап физическата активност на човек намалява, развива се социалното изключване, човек губи интерес към всичко около себе си и става инвалид.

Причини

Защо се развива пристрастяването към алкохолните напитки, никой лекар не може да отговори еднозначно. За това може да има много причини, които обикновено се разделят на няколко групи:

Психологични: Човек пие, за да постигне вътрешна хармония, да се отпусне, да постигне спокойствие, да се развесели.

Социални и психологически. Това са психологически нагласи, създадени от обществото през годините. Повечето хора не си представят празник без алкохол, било то сватба, имен ден или погребение.

Биологични. Страстта към алкохола може да бъде предизвикана от неизправности на нервната система чрез нарушение на метаболизма, генетично предразположение към алкохол (когато детето е израснало в семейство на алкохолици).

Етапи на зависимост към алкохола

В зависимост от формата и степента на отравяне и продължителността на консумацията на алкохол, има няколко етапа на зависимост:

Нулева степен или домашна пиянство

Характерен е за онези, които пият по празници или с приятели. Такива хора рядко се напиват, преди да загубят съзнание и могат да спрат да пият по всяко време.

Първият етап на зависимост към алкохола

Зависимостта от алкохола възниква на фона на увеличаващите се дози и честотата на приема на алкохол. Тялото свиква с етанола, има повръщане, гадене, главоболие. Този етап продължава от 1 година до 5 години.

Капките Алкофитал са най-сигурния начин за отказване на алкохола. Не отлагайте! Поръчайте капките Алкофитал СЕГА и помогнете на себе си или свой близък да откаже алкохола

Втори етап на зависимост към алкохола

Този етап продължава от 5 до 15 години, характеризиращ се със синдром на алкохолна зависимост. Има временни подобрявания, но в повечето случаи приема на алкохол е проблемен. Има пропуски в паметта, влошава се умствената дейност, нарушава се психиката.

Трети етап на зависимост към алкохола

Продължителността на този етап е 5-10 години и като правило завършва със смъртни случаи. На този етап устойчивостта на организма към алкохола напълно изчезва, дори малки дози водят до пълна интоксикация. При подробна диагноза при пациента се идентифицира кардиомиопатия, полиневропатия, цироза.

Признаци на зависимост към алкохола

Човек, който има упорито пристрастяване към алкохола, рядко признава наличието на проблем и моли за помощ близките си.

Характерните признаци на алкохолизъм обаче помагат да се разграничи алкохолика от здравия човек. Пиещият човек изглежда по-стар за годините си, кожата му става отпусната, лицето му е зачервено. Небрежността в дрехите, безразличието към външния вид са чести. При хроничен алкохолизъм често се развиват психози, които могат да бъдат хронични или остри по продължителност.

Абстинентен синдром

Едно от отклоненията в работата на вътрешните органи при алкохолика е нарушение метаболизъм. Метаболизмът на алкохолика се променя, така че алкохолът е единственото средство за поддържане на нормалното му здраве. В случай на синдром на отнемане, при пациентът се увеличава потенето, нарушава се сърдечния ритъм, има усещане за слабост, треперене в крайниците и се повишава кръвното налягане. Симптомите отшумяват след приема на топли напитки.

Бяла треска

Най-често срещаният вид психоза, която в медицината се нарича алкохолен делириум. Синдромът се развива при пациенти, които пият повече от 10 години. Появата на делириум тременс винаги е остра - тя се появява няколко минути или часове след употреба на алкохол. Първите симптоми са подобни на симптомите на отнемане: изпотяване, тремор на ръцете, нарушение на съня. С течение на времето тези знаци се добавя и:

  • нестабилност на настроението (еуфорията бързо се заменя с агресия);
  • непоследователна реч;
  • визуална халюциноза.

Алкохолна епилепсия

Среща се при алкохолици с десет-, петнадесетгодишен алкохолизъм. Според външните признаци има припадъци. Тя не се различава от другите видове епилепсия, но винаги се появява само след приема на определени дози алкохол. Първоначално човекът става блед, има усещане за замаяност, устните му стават сини. Могат да се появят атаки на повръщане, да излезе пяна от устата, да са налице конвулсии. В резултат на внезапно падане могат да се получат наранявания с различна тежест.

Лечение на зависимост към алкохола

Да се ​​отървете от пристрастяване е труден и продължителен процес. Лечението на алкохолизма винаги се провежда на няколко етапа и включва както медицински методи, така и психотерапевтични ефекти.

Първоначално пациентът се отстранява от запоя, диагностицират се вътрешните органи. При наличие на заболявания се предписва симптоматично лечение. Тогава започва да се работи върху развитието на отвращение към алкохола, осигуряват психологическа подкрепа по време на фазата на възстановяване.

Алкофитал е средство, което предизвиква отвращение към алкохола. редовният прием на билковите капки Алкофитал има въздействие върху центъра за зависимости в мозъка.

С течение на времето зависимият към алкохола човек започва да употребява все по-малко и по-малко количество алкохол, докато не се стигне до пълно отказване.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Декември 2019

Content
LivedaMed2000