0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

2 типа шефове, които изяждат времето ви и ви правят по-малко ефективни

Има различни типажи шефове. Различни характери, различни управленски способи. И разбира се - различна комуникация

Има различни типажи шефове. Различни характери, различни управленски способи. И разбира се - различна комуникация

Но, има два вида шефове, които са особен вид времеядци. Вижте кои са те.

Мажоретки

Това е мениджърът, който отдава повече внимание на комуникацията лице в лице с преките си подчинени. Чудесно е да мотивираш екипа си, но проблемът е там, че мажоретките прекарват прекалено много време в общуване. Те обясняват, поощряват, мотивират постоянно и с всички сили, но не разбират, че понякога може да оставят служителите сами да си свършат работата. Проблемът донякъде е в доверието, което този тип началници не изпитват към своя екип.

ски планове, но накрая го прекарват, като се борят на живот и смърт с последния неочакван проблем, който изисква незабавно внимание. Резултатът за всички е объркан календар, пълен с отложени задачи.

По-дълбокият проблем на този тип времеядци често се оказва неспособността да делегират отговорности. Пожарникарите искат сами да се справят с всичко, дори и някой от подчинените им напълно да е в състояние да разреши проблема.

Това е възможна класификация на начините, по които мениджърите могат да губят време, но често тези начини се комбинират.

Шефове - Хибриди

Може даже да сте се уредили с шеф, които успява да ги съчетае всичките изброени начини за изсмукване на време, че и още други.

Например при любимия си нетуъркинг той научава нещо, което му се струва много интересно. Решава, че това е ново направление за работа и свиква екстрено съвещание. Нали си е дърдорко, в приказки минават часове. После успява да обедини най-лошите страни на интернет наркомана, като пише имейли с инстрикции и допълнителни изисвания, и на мажоретката, като се опива да води за ръчичка всеки служител при обмислянето и осъществяването на новата идея. Накрая всички стават пожарникари, защото докато по волята на шефа са се занимавали с уж стратегически план, са изпуснали текущите задачи.

Основният проблем на началниците времеядци е, че не могат да определят правилно приоритетите. А това е способност, която превръща човека, назначен за шеф, в лидер. Компаниите и екипите, които се ръководят от лидери, преуспяват. Другите в най-добрия случай се справят прилично, най-често със свръхусилия от служителите.

Ако работите с такъв ръководител, възможностите ви да му въздействате са почти никакви. Или трябва да свикнете да се оправяте в това положение, като организирате така собственото си работно време, че да го използвате максимално ефективно и да ви останат" паузи", които шефът ви ще изсмуче. Или трябва да се огледате за място в друга фирма. Първото е трудно, а второто е рисковано, защото нали разбрахте - началниците времеядци са световно явление.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000