0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

3 стадия на хроничната умора, които не бива да се пренебрегват

Всеки от личен опит се е убедил, че настъпват моменти, когато започва да се усеща тежестта от натрупаната умора

Всеки от личен опит се е убедил, че настъпват моменти, когато започва да се усеща тежестта от натрупаната умора

Причините мотат да са най-различни: от авитаминоза до атмосферни влияния. Във всеки случай, в динамичното ни съвремие от почивка се нуждае не само тялото ни, но и нашите нерви.

Много шофьори знаят какво означава да се опитваш да запалиш кола с изтощен акумулатор. Известно време забелязваме, че той има проблеми, но си мислим, че сега не е моментът да се занимаваме точно с него, надявайки се, че няма да ни предаде. Но ето че в едно хладно утро осъзнаваме, че колата така и няма да запали. Обикновено това се случва именно в момент, когато най-много бързаме. Изтощеният акумулатор ни създава много проблеми, струва ни много нерви и сили и разбираме, че отдавна е трябвало да решим този проблем…

Нещо подобно се случва и с нас в резултат на неправилния начин на живот

Нервният срив може да настъпи тогава, когато седмици, месеци и дори години наред хабим повече енергия, отколкото получаваме.

Може ли да се предотврати нервният срив? Разбира се, че може и дори е необходимо. И тук профилактиката е най-доброто средство, както и в борбата с всяко заболяване.

За начало трябва да познаваме трите стадия на нервния срив.

• „Звезден час”. Това е време на ентусиазъм, горещо желание да се изпълни поставената задача, и удовлетворение от работата. На този етап човекът напълно се отдава на дейността си. Въодушевлението е толкова голямо, че той не обръща внимание на енергетичните си запаси. Те започват да се изразходват активно, полагайки началото на процеса на опустошението.

• Това води до стадия, който се нарича „недостиг на гориво”. Човекът започва да забелязва, че силите му са на изчерпване. Постепенно се появяват признаци на вътрешно изтощение. Отчуждението става обичайно състояние на този стадий. Усещат се симптомите на различни заболявания, появяват се раздразнителност и злост. Става все по-трудно човек да заспи, а буденето по няколко пъти нощем се превръща в навик. Започва депресия, в която най-често хората бягат от действителността с помощта на алкохол и наркотици или като седят с часове пред телевизора.

• Идва и последният стадий - „кризата”. В този момент човекът е обхванат от песимизъм и желание за отмъщение. Възникват съмнения по всеки повод, появява се нерешителност. Състоянието на апатия става препятствие за решаването на проблемите. Разочарованите хора често изоставят работата. Преследвани са от въпроса „На кого е нужно всичко това?”.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000