0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Адекватните часове сън гарантират защита срещу дехидратация

Достатъчно количество сън възстановява работата на цялото тяло. Затова всеки трябва да се стреми към осъществяването на добър и дълговременен сънВъзрастните, които спят само 6 часа в денонощието, а не 8, имат повишен риск от дехидратация, според проучване на университета в Пенсилвания. Eurek Alert цитира резултатите от изследването: ако човек не се чувства добре след нощния сън, възможно е той да е дехидратиран. Учените са изследвали как сънят влияе върху нивото на водата в тялото чрез примера на доброволци от САЩ и Китай.
Оказа се, че хората, които спят в продължение на 6 часа, са имали по-концентрирана урина и 16-59% повишен риск от недостатъчно ниски нива на вода в сравнение с тези, които са спали в продължение на 8 часа. Въпросът е как хормоналната система регулира нивото на водата. Фокусът на учените е върху хормона вазопресин. Този хормон работи в продължение на цял ден. Но в края на цикъла на съня, хормонът започва да се освобождава по-бързо. Следователно, ако човек страда от липса на сън, той е лишен от "прозорец", в който се секретира от така нужния хормон.
Резултатът е дехидратация, която засяга всички системи на тялото и неговите функции, включително когнитивните функции, настроението и физическото състояние. При продължителна дехидратация крие риск от инфекции на пикочните пътища и камъни в бъбреците се увеличава.

Невролозите са научили и какво точно дава на човека здравия сън


Разликата в активността на мозъка на спящ и буден човек е ключът към възстановяването на баланса на клетъчните връзки в мозъка. Това обяснява защо сънят е толкова важен за човешкото здраве, съобщава Xinhua.
По време на събуждането, активността в клетъчните връзки се увеличава. И по време на сън, напротив, всичко се връща към първоначалните показатели. Това предотвратява претоварването на връзките. Това означава, че и двата цикъла - сън и будност - са важни за стабилизирането на клетъчните връзки. Този баланс помага на човек да оцелее, казват учените.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000