0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Ако не помните имена, това не означава, че имате деменция

Паметта ми отслабва, казвате след среща, на която сте се запознали с 5-6 човека. В главата ви не е останало нито едно име, нито пък кой какво работи

Паметта ми отслабва, казвате след среща, на която сте се запознали с 5-6 човека. В главата ви не е останало нито едно име, нито пък кой какво работи

Няма причина за тревога, ако сте били на купон или в делова обстановка се е създала суматоха около представянето.

Дори в нормални условия е трудно да се запомнят имената на няколко непознати, особено ако са от един и същи пол. Не е въпрос на интелект, на възраст, на силна или на слаба памет. Нужно е време и внимание, а в подобна ситуация не разполагате с нито едно от двете.

Когато се запознавате с група, вие се ръкувате с един и знаете, че има още. Това провокира т.нар. ефект "следващия на опашката". Очаквате, че ще бъдете затрупани с много информация. Стараете се хем да запомните човека пред вас, хем да се подготвите за другия. В добавка трябва да представите и себе си на всекиго. Човешкият мозък не е способен да поема толкова много нова еднотипна информация и едновременно с това да мисли за следващата порция данни, която трябва да приеме и да даде.

Изследователи са тествали ефекта "следващия на опашката" и са установили още нещо интересно

Група от хора с добра памет, подредени в кръг, се редували да говорят и всеки давал информация за себе си. После учените проверили какво точно са запомнили.

Паметта на хората се оказвала най-слаба в момента, в който говори човекът точно преди тях. Те го слушали и запомняли по-малко, тъй като съзнанието им е било фокусирано върху задачата, която им предстои да изпълнят самите те.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020