0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Алкохолът и цигарите представляват истински проблем при смяна на ставите


Цигарите оказват значително въздействие върху много аспекти на здравето и възстановяването на пациентите


Цигарите оказват значително въздействие върху много аспекти на здравето и възстановяването на пациентите

В частност, тютюнът уврежда кръвообращението в малките съдове, което има пряко въздействие върху възстановяването след операции, включително операции за заместване на ставите. Това води до намаляване на кръвния поток. В тази връзка, намалява количеството на снабдяване с окислена кръв, която отива в следоперативния шев.

Медицински проучвания, проведени в Дания, Съединените щати и други страни, показват, че пушачите имат по-висок риск от развитие на инфекции на рани и проблеми със заздравяването на рани, както и повторна хоспитализация след операция за смяна на ставите. Например, при пушачите, счупените кости растат по-бавно, тъй като никотинът има вредно въздействие върху образуването на остеобласти.

Що се отнася до алкохола, добре е известно, че колкото повече пациентите пият преди операцията за подмяна на стсавите, толкова по-голям е рискът от следоперативни усложнения. Спирането на алкохола е важно на всеки етап от лечението. Характерна особеност на предоперативния период е, че пациентът претърпява необходимата лабораторна диагноза, включително кръвен тест, урина, ЕКГ. Когато се пие алкохол, резултатите стават ненадеждни, което нарушава реалната клинична картина и може да доведе до грешки в оценката на състоянието на пациента и последващите проблеми по време на операцията.

В ранния следоперативен период при пациенти, злоупотребяващи с алкохол, могат да възникнат следните усложнения: пневмония, инсулт, тромбоза, забавено заздравяване на постоперативна рана и нейната инфекция. Така, тютюнопушенето и алкохолът, като рискови фактори за изброените усложнения, могат да увеличат продължителността и цената на лечението в клиниката, да удължат времето за рехабилитация и да намалят неговата ефективност.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020