0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Белият шум е вреден за здравето

Оказва се, че шумовете могат да бъдат различни цветове. Най-често се среща словосъчетанието бял шум, но има още розов и кафяв


За какво става дума?
Белият шум това е монотонен звук на една честота, в който всички вълни са с еднаква дължина и интензивност. Като разпространен пример се привежда шумът от водопада. А ако падащата вода се чува от по-голямо разстояние, се говори вече за розов шум. Тоест звуковите вълни са различни по честота и дължина.
Кафявият или червеният шум ни се струва топъл за разлика от студения бял шум. За да стане по-ясно, можем да го сравним с шума на прибоя например.
Трите вида шумове можем да чуваме едва ли не всеки ден. Ако настроим радиоприемника си на празна вълна - това е бял шум. Ако се отдалечим от водопада или бента на голямо разстояние, ще се наслаждаваме на розовите оттенъци на звука от падащата вода. Когато седим на брега на морето, се потапяме в кафявите звуци на вълните.

Шумовете лекуват, помагат за концентрацията и настройката, Но защо именно белият шум предизвиква у хората най-много въпроси?


С него са свързани различни загадъчни, мистични и дори страшни истории. Когато се вслушваме в монотонните звуци, ни се причуват гласове от отвъдното. А през радиосмущенията си пробиват път послания от други светове.
Всъщност всеки от посочените видове шумове въздейства различно върху мозъка на човека. И не само бялото звучене може да се използва за различни практики. С помощта на монотонния бял шум лесно се концентрираме върху проблемите, можем да четем, да учим стихове. С една дума, да правим всичко, което изисква съсредоточаване и мисловни усилия.

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000