0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Бременността може да доведе до развитието на болест, разрушаваща мозъка

Болестта, разрушаваща мозъка, се нарича болест на Алцхаймер, или позната още като деменция. Днес тя засяга все по-млади хораБолницата в Копенхагенския университет, съобщава за случай на смърт на жена поради рядка форма на деменция, пише The Daily Mail. Тя е развила болестта няколко десетилетия след като опасния протеин прион е навлязъл в тялото й.
В случая става въпрос за болестта на Кройцфелд-Якоб. Това е невродегенеративна болест, която в 85% от случаите избира произволно жертвата си, а в 10-15% тя е наследствена. Жената няма генетични мутации, които допринасят за развитието на това заболяване. Детето, което бременната е родила, е било здраво, наследявайки генетично здравето на баща си.
Всъщност, по време на бременност, опасни клетки с характерни мутации се прехвърлят от плода в тялото на майката. Според лекарите, мутациите, свързани с токсични протеини, заедно с клетките на плода през плацентата, са влезли в кръвния поток на майката. Така, в крайна сметка, те са попаднали в мозъка й. В резултат на това невроните в мозъка на жената започват да умират. Макар и единичен, изолиран случай, това заболяване е много опасно.
Съвременната медицина все още търси начини за борба с болестта на Алцхаймер, или позната още като деменция.

Болестта на Алцхаймер вероятно се предава сред хората, се казва в нов анализ на учените


Университетският колеж в Лондон предложи теорията, че при определени обстоятелства болестта на Алцхаймер може да се разпространи сред хората като инфекция. Експерти изследвали мозъчната тъкан на осем млади британски пациенти, починали от болестта на Кройцфелд-Якоб през 2000 г.
Това заболяване възниква, когато протеините с изкривена триизмерна структура се появяват в нервните клетки - приони. Прионите се свързват със здрави протеини и пречат на работата си. В резултат на това той провокира смъртта на невроните. Понякога болестта е резултат от поглъщането на животински продукти или препарати, съдържащи приони.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000