0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Депресията и безпокойството ви "възнаграждават" с цял куп болести


Депресията и безпокойството могат да причинят развитието на други опасни болести, съобщава "Vesti.RU"

Депресията и безпокойството могат да причинят развитието на други опасни болести, съобщава "Vesti.RU"

Според степента на негативните ефекти върху организма, разстройствата са сравними със затлъстяването и пушенето. Тези констатации са направени въз основа на четиригодишно наблюдение на 15418 възрастни доброволци.

Те оценяват тежестта на депресията и тревожността, проверяват за наличието на лоши навици и признаци на затлъстяване. Също така бяха взети предвид всички медицински диагнози и соматични аномалии. Оказа се, че 16% от хората са имали високо ниво на тревожност и депресия, 31% са страдали от затлъстяване и 14% от доброволците са пушили. А за хората с високо ниво на тревожност и депресия рискът от развитие на сърдечни заболявания е увеличен с 65%, рискът от инсулт - с 64%, хипертония - с 50%, артрит - с 87%.

Подобно увеличение на риска се наблюдава при затлъстелите и пушачите. Депресията обаче е най-мощният рисков фактор за артрита. На фона на тревожност и депресия често се появяват главоболие, лошо храносмилане, болки в гърба и задух. Например, рискът от главоболие с депресия скочи с 161% в сравнение с пушачите и затлъстелите хора.

Отдавна се знае, че силната скръб и увеличеното възпаление са свързани

Освен това, чревните бактерии също могат да причинят депресия.

Учените са провели няколко проучвания при мишки и са установили, че гризачите, приемащи висококалорични мазни храни, страдат от депресия по-често от мишките, които ядат нормални храни. Експерти смятат, че проблемите с психиката, които се появяват при мишки, са виновни за бактериите, които живеят в червата, съобщава The Deccan Chronicle.

За първия експеримент изследователите разделят мишките на групи. Всяка група е изяла специфичен набор от продукти. Оказа се, че мишките, хранени с мазни храни, често страдат от затлъстяване. Освен това те често развиват депресия. Въпреки това, след прилагането на антибиотици на тези гризачи, симптомите на депресия изчезнали.

Във втория експеримент учените трансплантират чревните бактерии на животните, страдащи от затлъстяване и депресия, при здрави мишки. Поради това здравите гризачи показват симптоми на депресия. Може би фактът е, че чревните бактерии влияят върху процеса на производство на невротрансмитери.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000