0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Експертите са доказаха недвусмислено защо е вредно веганството

Ако човек консумира храна дълго време, бедна на минерали и витамини, той е изправен пред "скрит глад", отбелязва MED News

Ако човек консумира храна дълго време, бедна на минерали и витамини, той е изправен пред "скрит глад", отбелязва MED News

Според експертите хранителния дефицит може да се почувства не веднага, но след години. Възможен резултат е намаляването на имунитета, повишеният риск от множество заболявания, психични проблеми и понякога смърт.

Според експерти в света около 2 милиарда души страдат от "скрит глад". Лъвският дял се пада на развиващите се страни, но броят им расте и в развитите държави. Например в САЩ една четвърт от децата страдат от недостиг на магнезий, калций, витамини А, D и Е. Висококалоричните, нездравословните храни и съзнателното изоставяне на редица храни, като част от диетите, са обичайни в развитите страни.

По-специално, въпросите възникват около веганството. Според професор Крис Елиът от Института по продоволствена сигурност в дългосрочен план веганството може да навреди на човешките кости и на нервната система. Такава диета е потенциално основната причина за "скрит глад".

Тази диета включва консумацията само на растителни храни и отхвърлянето на риба, месо, птици, яйца и млечни продукти. Поради специфичните диетични характеристики на веганите, има намален прием на витамин D и калций. Ето защо при тях фрактурите се срещат три пъти по-често, отколкото при другите хора. Недостигът на йод (заплашва с заболяване на щитовидната жлеза) и омега-3 мастни киселини (повишава риска от сърдечни заболявания) също се открива при веганите.

Веганите са изложени и на висок риск от недостиг на витамин В12, защото основният им източник са животинските продукти. При липса на това се проявяват слабост, забавяне на развитието, увреждане на нервите и анемия.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020