0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Ходенето пеша е добро почти колкото лекарствата за сваляне на кръвното налягане

Лондонското училище по икономика и политически науки заедно със Станфордския университет разбраха какви физически упражнения могат да намалят кръвното налягане

Лондонското училище по икономика и политически науки заедно със Станфордския университет разбраха какви физически упражнения могат да намалят кръвното налягане

. Освен това ефектът е доста сравним с лекарствата, отбелязва "Vesti.RU" . В хода на проучването бяха взети предвид данните от над 39 700 души.

Оказа се, се отразява положително на кръвното налягане такива физически занимания като ходене, джогинг, колоездене, плуване. Това са упражнения с висока интензивност, включително и силовите упражнения (лицеви опори упражнения с тежести и т.н.), а комбинацията от първи и втори тип обучение дава перфектни резултати.

По този начин комбинацията от тренировки за издръжливост и сила имаха най-голям ефект върху пациенти с хипертония. И тренировките за хора с хронично увеличен систоличен натиск (повече от 140) са също толкова ефективни, колкото и лекарствата. При здравите хора кръвното налягане пада по-бързо и по-добре се повлияват ако взимат лекарства.

Добре е да се знае, че тренировките по CrossFit са полезни за диабетиците, които имат диабет тип 2

Предишни проучвания показват, че физическите упражнения имат положителен ефект върху нивата на кръвната захар при пациенти с диабет тип 2. Все пак, не всички хора имат достатъчно време за тренировки. Учените са намерили решение на този проблем, пише The Deccan Chronicle.

Специалистите оцениха ефективността на системата за тренировка CrossFit при контролиране нивата на кръвната глюкоза. CrossFit е тренировъчна система с висока интензивност, която включва упражнения за издръжливост и сила. Средната сесия отнема от 8 до 20 минути. Това позволява дори на много натоварени хора да отделят време за обучение.

За участие в експеримента поканиха 13 пациенти с наднормено тегло и диабет тип 2. Доброволците извършиха шестседмичната тренировъчна програма CrossFit. В началото и края на проучването участниците измерват кръвната захар и инсулиновата чувствителност на клетките. Оказа се, че инсулиновата чувствителност при хора, практикуващи с системата CrossFit, се увеличава и рискът от сърдечно-съдови заболявания намалява. Резултатът беше сравним с ефекта от традиционното обучение.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000