0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Хранене според кръвната група - А, В и АВ

Начинът на хранене, според кръвната група, може да се използва както самостоятелно, така и при излизане от други диетиХраненето според кръвната група е полезен за настройка на метаболизма и за поддържане на теглото.
II кръвна група - ловец
Кръвта на групата на „ловците” е най-древната. В основата на храненето им е месото и всевъзможните му разновидности, освен свинското, което трябва да се ограничи заради мазнините му. Отлично подхождат риба и морски дарове. Усвояват се добре зеленчуци и белтъчна храна, сладки плодове. Хлябът също трябва да се ограничи, като се отдаде предпочитание на тъмните сортове,
„Ловците” трябва да избягват овесени и пшенични зърна и изделия от тях за сметка на бобовите храни. Желателно е да изключат от менюто си всички сортове зеле, пшеница и царевица (и изделията от тях), пържени картофи, рязко да се намали консумацията на алкохол.
III кръвна група - чергар
Притежателите на тази кръвна група са всеядни, но ако употребяват месо, трябва да изключат свинско. Полезни са патица, рибата и всички млечни продукти, особено на основата на киселото мляко. За III кръвна група са подходящи блюда от яйца, брашна (освен елда и пшенично). Полезни са
бобовите, зеленчуците без нишесте и всички плодове. Забранен е кокосът.

Под ограничение при „чергарите” попадат морските дарове, свинското и кокошето месо


Полезно е да пият билков и зелен чай, сокове от грозде и ананас. Рязко да ограничат бирата и виното, кафето и черните сортове чай. Напълно да изключат от употреба доматения сок и газираните напитки.
IV кръвна група - загадка
И досега на учените не им е ясно защо е настъпила мутация и се е получила тази кръвна група. Тя съвместява в себе си принципите за втора и трета група. Полезно за тези хора е смесеното - белтъчно-растително хранене, като преобладават месните продукти от диетичната група - заешко, пуйка или кокошка, телешко. Полезна е рибата, а морските дарове трябва да се ограничат.
Подходящи са киселомлечните продукти, немазно сирене и соеви продукти. Бобовите да се употребяват в малки количества. Полезни са растителните масла и ядките, всички брашна освен от елда и царевица. Зеленчуците и плодовете да се употребяват в голямо количество, с изключение на киселите сортове плодове и маслините.
Полезните напитки за IV кръвна група са кафето и чаят, отварата от шипки и в малки количества бира и вино.

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000