0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Използването на сол може да увеличи риска от предсърдно мъждене

Група кардиолози от университета в Хелзинки съобщи, че прекомерният прием на сол може да увеличи риска от предсърдно мъжденеРезултатите от проучването бяха представени преди седмица на уебсайта на издателя на списанието Annals of Medicine.
Предсърдно мъждене е най-честата форма на аритмия, което увеличава риска от инсулт, и в особено трудни случаи може да доведе до сърдечна недостатъчност . В новото изследване на финландските учени се казва, че прекомерният прием на сол може да допринесе за развитието на предсърдно мъждене. Това означава, че солта е рисков фактор, който може да бъде взет предвид при разработването на мерки за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания.
Изследването обхваща 716 мъже и жени на средна възраст, които са наблюдавани в продължение на около 19 години. Целта им беше да се определи дали приемът на сол представлява риск от предсърдно мъждене. Експерти идентифицирали 74 души с аритмия на ранен етап и сравняват честотата на заболяването в различни групи участници, в зависимост от количеството на солта, която консумират.

Те установили, че най-често предсърдно мъждене е диагностицирано при тези, които са консумирали най-много сол


Връзката остава статистически значима, след като са взети предвид други рискови фактори, като възраст, телесна маса, кръвно налягане и тютюнопушене.
Въпреки факта, че са необходими допълнителни проучвания, за да се потвърдят констатациите, вече можем да кажем, че ограничаването на солта в диетата може да намали риска от предсърдно мъждене. Такава мярка изглежда още по-полезна, тъй като прекомерният прием на сол, както показва предишните изследвания в областта на храненето, също е рисков фактор за други сърдечно-съдови заболявания като хипертония, миокарден инфаркт и инсулт.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000