0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Изследователи: обичайната козметика може да е смъртоносна

Обичайната козметика може да се окаже смъртоносна, заради възпалимите качества, които притежава

Обичайната козметика може да се окаже смъртоносна, заради възпалимите качества, които притежава

Обичайната козметика може да се окаже смъртоносна, заради възпалимите качества, които притежава

Хората, които използват успокояващи кремове за борба със сухотата и сърбежа, трябва да са наясно, че тези кремове могат да се натрупват във влакната на дрехите и лесно да се възпламеняват, съобщава BBC.

Експертите призовават да поставят предупреждения за запалимост върху опаковките с кремове. Известни са най-малко 50 случая на смърт, причинени от запалването на дрехи, върху които е попаднало известно количество от така наречената запалима козметика.

Измиването помага да се отървете от крема само частично. И не само кремовете са опасни, или поне тези, съдържащи повече от 50% парафини. Опасни са всички кремове, дори тези, които изобщо не съдържат парафини. Експертите призовават за повишено внимание от страна на пушачите и всеки, който е близо до открит огън, ако преди това е използвал омекотяващ крем.

Между другото, някои експерти смятат, че човек може да се възпламени, През 1984 г. е издаден документален филм за рок бандата Spinal Tap. Филмът беше за един от барабанистите, който свиреше в бандата. Настъпило е, обаче трагично събитие с музиканта. Според очевидци, той се е запалил по време на концерт. Според експерти този случай не е единственият по рода си.

Това явление се нарича "спонтанно самозапалване при човека" (FSS). То включва възпламеняването на индивида без видим външен източник на огън. Например британските медии отразяват случая на 76-годишния Майкъл Фаерти. Той е намерен мъртъв в дома си в Западен Голуей. Тялото му е било напълно унищожено от пожар. Трябва да се отбележи: огънят е повредил само тялото на човека, оставяйки стаята почти непокътната.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000