0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да бъдем лидери: ето качествата, които успешните лидери притежават

За да бъдете приемани като лидери, трябва да промените начина си на мислене

За да бъдете приемани като лидери, трябва да промените начина си на мислене

• Вие не сте лидер, защото не искате да направите необходимото, за да се превърнете в лидер. Вашето представяне в работата е отражение на вашите мисли.

• Спрете да чакате разрешение, за да започнете да водите. Лидерството не изисква възраст или конкретно ниво на опит. Разпознайте качествата и силните страни, които се крият вътре във вас, дайте си увереност, че можете да ги проявите. Ако не ги проявите, колегите ви няма как да ги разпознаят.

• Най-честата причини, заради която човек не успява да се превърне в лидер, е страхът да излезе от статуквото.

Обяснимо е - хората са социални животни. Всеки е склонен да остане при стадния начин на мислене и поведение, плаши се да разтърсва установените норми и йерархии, за да изпъкне сред останалите, за-щото има риск това да доведе и до отлъчването му от стадото. Но характеристика на лидера е, че е готов да поема и рискове. Никой не става водач, като следва тълпата.

• Едно от най-важните качества на лидера е способността да приеме факта, че понякога неговите идеи не са най-добрите и да се вслушва в предложенията на другите.

Не може обаче да се вслушвате в съветите на всички, това е губене на време. За да сте лидер, трябва да научите кого да слушате и кого да пренебрегнете.

Трябва да се научите и да балансирате между непреклонност в защитата на това, което твърдо смятате за правилно, и мъдрост да приемате чуждите предложения, които оценявате като най-добри.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000