0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как действа метода на огледалната терапия?

Някои уж неизличими болести могат да бъдат решени с помощта на метода на „огледалната терапия”. Как действа той?При хора, страдащи от т.нар. комплексен регионален болков синдром. За тези пациенти е характерно, че изпитват остра болка в крайниците, която се усилва при движение или докосва-
не. Болният се поставя пред огледало, така че да се отразява само здравият крайник, и го карат да движи здравата ръка или крак, като наблюдава в същото време огледалното си отражение. Пациентът възприема картината така, сякаш движи болния си крайник, но без да изпитва неприятните усещания. Благодарение на този метод с времето той престава да усеща болка и в другия си крайник. По аналогичен начин се лекуват и фантомните болки при ампутирани ръце или крака. Тъй като здравият крайник не може да боли, то и болката изчезва.
Особено ефективна е тази методика, когато се прилага на пациенти, страдащи от синдрома на фантомните болки, от два до пет месеца, като неприятните усещания намаляват още след първия сеанс. Пациентите с частично парализирани след инсулт крайници трябваща движат здравата си ръка или крак, като едновременно с това се гледат в огледало. Сеансите продължават по 10 -15 минути.Трябва да се повтарят по няколко пъти на ден в продължение на няколко седмици. Идеята се състои в това, че мозъ: кът приема движенията на здравия крайник като движения на парализирания и започва да възстановява нарушените невронни връзки, което води до отблокиране на парализата.

„Огледалната терапия” оказва забележим ефект и в случаите, когато става дума за хора, претърпели тежка форма на инсулт


След седмица или дори месец "упражнения” у пациентите с парализирани крайници се наблюдава значително подобрение. А при някои параличът напълно изчезва.
Изследванията показват, че в случай на поразяване на един от мозъчните отдели функциите му често се поемат от друг. А понякога в хода на терапията в поразения отдел се формират нови здрави клетки и невронни връзки. Затова теорията, че нашите мисли и емоции са способни да влияят върху физическото ни състояние, не е чак толкова „паранормална”, а има реално обяснение.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000