0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какви зарази дебнат във фризьорските салони?

Фризьорските салони са посещавани както от жени, така и от мъже. Обичайно хората отиват на фризьор в името на красотатаНо какво трябва да знаем за фризьорските салони в името на здравето?
Малко хора подозират, че фризьорските салони могат да бъде източник на опасни инфекции. Но, за да излезем от тях в добро здраве, нужно е да знаем някои особености. Експертите съветват да се обърне внимание дали фризьорката или стилистът измива ръцете си преди и след работа. Отделен въпрос е дезинфекцията на инструментите. Мисия на собствениците на фризьорски и козметични салони е да предотврати предаването на хепатит, HIV инфекция, туберкулоза, гъбични заболявания и други инфекции.
Според стандартите, гребените, четките, ножиците за рязане на коса трябва да се измиват под течаща вода, да се дезинфекцират в бактерицидни емитери или в разтвори на дезинфектанти. В идеалния случай, преди процедурата, специалистът би трябвало да ползва инструменти, които са във вакуумна опаковка. Салонът е длъжен да използва само чисти кърпи (индивидуална употреба за всеки посетител). Освен това е добре за повечето манипулации да се използват такива кърпи, които са за еднократна употреба.
Всички парфюми и козметика трябва да имат сертификати за съответствие или декларации за съответствие, дати на изтичане на срока на валидност и превод на информация за потребителите. Клиентът има правото да се запознае с цялата документация за инструмента преди употреба. Когато се използват инжекционни лекарства, специалистът трябва да покаже всяко от лекарствата на клиента, за да бъде убеден в целостта на опаковката (флакона).
И не на последно място - посещавайте салони, които имат реноме или са ви препоръчани. Оглеждайте добре интериора и спазването на елементарни хигиенни навици, забележими с просто око.

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000