0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кои стайни растения са и лечители?

Правилно подбраните растения могат да се превърнат във ваши домашни лекари. Всеизвестно е бактерицидното действие например на лука и чесънаТе се наричат истински растения-лечители, защото биологичноактивни вещества отделят не само те. Но това не означава, че другите растения са по-малко полезни, даже напротив! Добре убиват микробите стайните варианти на бора, елата, хвойната, евкалипта. Не по-зле от тях с микробите се борят мащерката, чубрицата, ментата, туята,
кипарисът, лавандулата и миртата.
Лавандулата и миртата пък потискат туберкулозния бацил. Ментата въздейства на дизентерийната и стафилококовата бактерия. Цитрусовите потискат развитието на стафилококите и чревните бактерии. Конският босилек препятства растежа на патогенни гъби и въздейства благотворно на дихателните пътища.
Още едно лечебно свойство на стайните растения е способността им да успокояват нервната система. В комплекс с друго лечение те могат да коригират леки форми на неврози и неврастении.
Много добре действа на психиката лавърът (дафиновият лист). Успокоително действие имат ментата, маточината, лавандулата, здравецът. Конският босилек снема умората, напрежението, оказва релаксиращо действие, подобрява съня, кръвообращението на главния мозък. Етеричните масла на цитрусовите растения, обратното, помагат за концентрацията и повишават работоспособността.

ЗАМЪРСЯВАНЕ НА СРЕДАТА


При ремонт в дома често се работи с различни вещества, неблагоприятни за здравето. След отстраняването обаче на източника на химическо замърсяване или намаляването на интензивността му могат да се наблюдават т.нар. „остатъчни явления” и тогава стайните растения са просто незаменими.
Повечето отрови добре се поглъщат от цветето антуриум. Универсални са също спатифилумът и традесканцията. Различните видове фикуси поглъщат формалдехидите. Ихмеята пречиста въздуха от формалдехид и ксилен, драцената - от формалдехид, бензол, трихлоретилен.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000