0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Косата най-добре се възстановява през студения сезон

На състоянието на косата влияят редица фактори. Някои от тях - наследствените например, не можете да промените

На състоянието на косата влияят редица фактори. Някои от тях - наследствените например, не можете да промените

Но на сезонните проблеми задължително реагирайте, за да запазите здравето и красотата на косата си.

Студеният сезон е най-подходящият момент да се погрижите за възстановяването й. Слънцето вече не е толкова силно и не я пресушава, а зимните студове още не са дошли. Основният проблем в този период е повишената трошливост на косъма, цъфтежът на крайчетата, засиленият косопад и липсата на блясък. Косата ви е изтощена, има нужда от овлажняване и витамини. Започнете с промяна на грижите и добавете подходящите маски.

Подстрижете излишното. Не се притеснявайте да се разделите с няколко сантиметра, особено ако крайчетата са цъфнали. Така ще изглеждате по-добре и ще увеличите ефекта от маските.

Овлажняване. Сухота се наблюдава при всички типове коси, затова е важно да ползвате подходящ шампоан, в който има растителни и подхранващи съставки. Добре е да е безсулфатен.

Не икономисвайте. Откажете се от средствата "2 в 1". Те в никакъв случай не са за ежедневна употреба. Шампоанът и балсамът трябва да са поотделно. Когато са от една серия, въздействието им е по-пълно.

По-малко температурна агресия. Дайте почивка на косата си от сешоари, маши и преси. Използвайте ги само ако е наложително. Тогава непременно нанесете на косата продукт за термозащита.

Минете без химия. През есента и зимата е добре да сведете до минимум боядисването. Ако все пак го правите, използвайте боя без амоняк и щадящи биодобавки.

Пазете косата от студ и вятър. Колкото по-малко я излагате на атмосферни въздействия, толкова по-добре. Дъждовната вода е полезна, но не и в града. Скоро ще е време да извадите и шапките.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020