0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Лекарите дават съвети как да оцелеем през Новогодишните празници без здравни проблеми

Новогодишните празници са радост за душата и предизвикателство за организма. Как да се предпазим?

Новогодишните празници са радост за душата и предизвикателство за организма. Как да се предпазим?

Основната вреда за организма може да предизвика прекалената консумация на алкохол. Експертите обикновено препоръчват да се откажем от алкохола или поне да го консумираме умерено, съобщава Росийская Газета. Главният лекар и нарколог от Министерството на здравеопазването на Русия Евгени Брун коментира: „Тялото трябва да бъде подготвено за пиенето на по-големи количества алкохол. Първо трябва да се яде известно количество храна, за да се активира ензимната система. Най-добре е да се постараете да останете трезви и да не се поддавате на провокациите на приятели и близки за по-усилено пиене на различни алкохолни напитки.

Мнозина вярват, че като вземат предварително една-две лъжици и това ще помогне, но те грешат. След поглъщане на маслото от маслини се образува филм в стомаха. Първата доза алкохол не се абсорбира, а на човек погрешно си мисли, че не се напива, но след това зехтина се разтваря. По този начин много бързо се преминава от трезво състояние в екстремна степен на интоксикация. Няма безопасна доза алкохол. Най-добре е да останете на една "ритуална" чаша сухо шампанско.

Що се отнася до храната, по празниците е по-добре да се придържате към принципите на умереност, баланс и разнообразие. "Препоръчваме да се ядат повече зеленчуци и плодове в навечерието на Нова година, освен това те перфектно ще украсят масата. Основното ястие не трябва да бъде прекалено високо калорично. По-добре е да се въздържате от пържени храни - готвенето, задушаването или печенето е много по-малко вредно."


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000